NBA

Doc Rivers bevállalta, tizedik szezonjára készül a Keltákkal

  • Barcsai Róbert

Habár korábban felmerült, hogy Doc Rivers, a Boston Celtics vezetőedzője elhagyja csapatát, immáron biztos, hogy a Kelták sikeredzője még legalább egy évig marad a posztján.

Doc Rivers

A holtszezon egyik legérdekesebb kérdésére kaphattunk választ a minap, ugyanis eldőlt, hogy Doc Rivers, a Boston vezetőedzője még legalább egy éven át irányítja csapatát, vagyis tizedik szezonjának is nekivág a Celticsszel.

A Kelták mestere korábban, a playoffból való korai kiesés miatt nem zárta ki annak a lehetőségét, hogy felbontsa szerződését, amelyet egyébként két éve hosszabbítottak meg, akkor öt esztendőre írt alá a mester.

A Boston general menedzsere, Danny Ainge így nyilatkozott Rivers döntéséről: "Doc és én leültünk beszélni a következő évről. Remek edzőnk van, akit mindenki szeret, ráadásul még három év van hátra a szerződéséből. Mindemellett úgy gondolom, hogy ő is szereti Bostont. Az edzők néha belefásulnak a mindennapi teendőkbe, ez egy nagyon kemény munka."

Az edzőkeringővel kapcsolatban két további hír látott napvilágot az elmúlt néhány nap során. Jerry Sloan a héten találkozott a Milwaukee Bucks vezetőségével, és úgy néz ki, hogy a felek nem tudnak megegyezni, mivel a mester inkább olyan csapatot szeretne megkapni, amellyel a rájátszásban is számolni kell.

A playoffból idő előtt kieső Los Angeles Clippers vezetősége egyes források szerint nem zárta ki annak a lehetőségét, hogy Vinny Del Negro ismét szerződést kapjon, azonban a véső döntést Donald Sterling hozza majd meg.