Sportmédia

2016-ig az Eurosport közvetíti a Giro d'Italiát

  • VNA

2016-ig biztosan az Eurosport közvetíti a Giro d’Italia-t és további öt olasz versenyt: a Milánó – Sanremo-t, a Giro di Lombardia-t, Tirreno-Adriatico-t, Strade Bianche-t és a Roma Maxima-t. Erről állapodott meg az Eurosport csoport és az IMG Média által képviselt RCS Sport.

Összesen 70 országban lesznek láthatóak a versenyek Európa szerte és a csendes-óceáni, ázsiai régióban, viszont a korábbi együttműködéshez képest előrelépés, hogy 59 országban kizárólag az Eurosport közvetíti a Giro d’Italia-t, így olyan piacokon, mint Németország, az Egyesült Királyság, Lengyelország, Norvégia vagy Svédország. A kizárólagosság az együttműködésben foglalt másik 5 versenyre is vonatkozik.

Szintén előrelépés, hogy idei évtől kezdve a Giro-ról sugárzott élő adások hossza 3 órára nő szakaszonként –ez korábban két óra volt naponta-, ráadásul a közvetítések HD minőségben is követhetőek lesznek. A TV-s jogok mellett a digitális jogokban is született megállapodás, így az Eurosport Player szolgáltatásán keresztül interneten és telefonos applikáción keresztül is követhetőek lesznek a versenyek.

Laurent-Eric Le Lay, az Eurosport Csoport elnökének nyilatkozata: "Az Eurosport 1998 óta a Giro d'Italia partnereként folyamatosan azon dolgozik, hogy öregbítse a verseny hírnevét Európában és megismertesse szépségét Ázsiában és a Csendes-óceáni térségben. Örömmel jelentjük be, hogy az együttműködés, további négy évre biztosított. Még több élő közvetítés várható a Giroról és egyéb olaszországi versenyekről, exkluzív tartalmakkal, HD minőségben 59 ország területén - az Eurosport így kívánja kimutatni elkötelezettségét a kerékpársport mellett. A 2013-as kerékpáros portfóliónk egyedülálló, az évad legjobb versenyeit kínálja: a három nagy körverseny mellett a kisebb klasszikusokkal összesen 40 eseményről adunk tájékoztatást!"

2013-as versenynaptár az együttműködés értelmében:
- Március 6-12. Tirreno - Adriatico
- Március 17. Milano - Sanremo
- Május 4-26. Giro d'Italia
- Október 6. Giro di Lombardia