Kerékpár

Okos és egyben bátor hosszútávú fogadásba fektetünk a Tour de France-on

  • Cesc18

A címvédő Chris Froome nagy hőstettre készül, így minden emberére szüksége lesz, ezt próbáljuk kihasználni.

Chris Froome ötödik Tour de France címére hajt. - Fotó: Twitter

Szombaton Noirmoutier-szigetéről elrajtol a 105. Tour de France, a verseny legnagyobb kérdése pedig, hogy Chris Fromme-nak sikerül-e zsinórban negyedszer is az összetett élén zárni? Ami egyben azt is jelentené, hogy a brit keres véghez viszi azt a bravúrt, ami legutóbb 1998-ban Marco Pantaninak sikerült,

avagy egyaránt címvédője lesz a Giro d'Italiának és a Tour de France-nak.

Froome ugyanis még májusban, pályafutása során először behúzta az olasz háromhetest, ráadásul olyan versenyzéssel, amire még évtizedek múlva is emlékezni fogunk.

Pantani óta többen is megkísérelték a Giro - Tour duplát, de senkinek nem jött össze. Froome a nehezén már túl van, hiszen Olaszországban idegen terepen, a komfortzónájából kilépve kellett versenyeznie, míg a Tour a számára legideálisabb verseny. A bukmékerek hisznek a 33 éves britben, hiszen a    2.50-szeres szorzóval az első számú favoritnak tartja. 

 

 

Természetesen ismét bombaerős csapat veszi majd körül Froome-ot. Ilyenkor az egyéni célok háttérbe szorulnak és mindenki a kapitányért dolgozik.

És ez az, amiből mi profitálni próbálunk!

A fehér trikó - legjobb fiatal versenyző - legnagyobb várományosa ugyanis az az Egan Bernal, aki a Sky csapatában teker és Froome egyik legfontosabb segítője lesz a hegyekben. A fiatal kolumbiai kétségkívül elképesztően tehetséges és néhány éven belül akár már GT-győzelemért is tekerhet, most viszont neki is be kell állnia a sorba és mindent alárendelni Froome sikerének. 

Ezzel a faktorral kalkulálva, véleményünk szerinte +EV Pierre Latourra fogadni 3.75-ért, aki ugyancsak nagy tehetség, és bár ő is segítő szerepkörben mozog, de Romain Bardet mellett sokkal inkább fókuszálhat az egyéni céljaira. 

Bernallal ellentétben ráadásul Latournak nem ez lesz az első háromhetes versenye, tavaly is tekert már a Touron, míg előtte a Vueltán. Jó úton halad a fejlődésben, idén több komoly siker is fűződik a nevéhez, például a Tour legfontosabb felvezető versenyén, a Critérium du Dauphiné dobogóra állhatott és elvitte a fehér trikót. 

  • Legjobb fiatal versenyző - Pierre Latour @ 3.75