Kerékpár

Könnyű pénzt nyerhetünk az emberrel, akit lehetetlenség legyőzni

Alejandro Valverde sorozatban ötödször lehet a legendás La Fléche Wallonne bajnoka.

Szerdán a La Fléche Wallonne keretén belül az Ardenneki Klaszikusok második felvonására kerül sor. Vasárnap az Amstel Gold Race-en kockáztattunk, ami nem jött be, most viszont egy sokkal kevésbé rizikós tippel próbálunk javítani. 

Valverde a Mur de Huy királya. - Fotó: Twitter

A  La Fléche Wallonne a legendás Mur de Huy-i befutójával messze nem olyan nyitott verseny, mint az Amstel volt. Itt a győzelemre reálisan 3-4 kerekes pályázik, de ha nagyon le akarjuk szűkíteni, akkor egyedül Alejandro Valverde jöhet szóba. 

A 37 éves spanyol az elmúlt négy kiírás győztese, összességében pedig ötszörös La Fléche Wallonne-bajnoknak mondhatja magát. A történelemben nagyon kevésszer fordult elő, hogy valaki ilyen szinten uralni tudott egy monumentumot. 

Valverde bombaformában kezdte a szezont, majd kellően kipihenten vágott neki az Ardenneki Klasszikusoknak. Az Amstel útvonala nem neki kedvezett, de a rövid kaptatókon erőt demonstrált, innentől pedig nem kérdés, hogy a La Fléche Wallonne toronymagas favoritja. 

Az említett Mur de Huy egy olyan rövid emelkedő a végén, amely helyenként 20% (!) meredekségű. Aki korán indít, veszít, aki rosszul teszi a kereket, veszít. Valverde soha nem hibázik, mindig tudja mikor kell indítani és hova kell helyezkedni. 

Az elmúlt négy évben a második helyet Julian Alaphilippe és Dan Martin bérelték ki. Előbbi 2015-ben és 2016-ban lett ezüstérmes Valverde mögött, míg utóbbi 2014-ben és 2017-ben. Most is ők ketten lesznek a spanyol legfőbb kihívói, ám mindketten ugyanolyan taktikával versenyeznek, mint a spanyol, így pedig továbbra is Valverdének áll a zászló.  

Kerékpár, La Fléche Wallonne 2018
hatharom.com
Valverde nyer
@1.60
Fogadási határidő: szerda, 11:15