Kerékpár

Három tipp, közel négyszeres pénz

  • Cesc18

A Flandriai Körverseny után a másik tavaszi kockaköves klasszikusra, a Paris-Roubaix-ra is fogadunk.

Április eleje a kerékpársport szerelmeseinek egy igen kedves időszak, hiszen sorra követik egymást a klasszikusok, mind közül pedig kettő emelkedik ki: a Flandriai Körverseny és a Paris-Roubaix. Most vasárnap utóbbira kerül sor, célunk pedig, hogy legalább olyan jól okoskodjunk, mint tettük azt a belga versennyel kapcsolatban - két tippel 2.73-as oddsot akasztottunk le

A két legendás versenyben közös, hogy a kockakövek és macskakövek játsszák a főszerepet, ám amíg a Flandriai Körön a rövid, meredek kaptatók nehezítik meg a mezőny dolgát, addig a Paris-Roubaix-n a rossz minőségű kockaköves részek. 

Bár a két versenyen az esélyesek tábora nagyon hasonló, de valakinek előbbi, valakinek utóbbi fekszik jobban és csak kevesen vannak azok, akik mindkét versenyen hasonlóan erősek. 

Degenkolb 2015 után ismét megnyerheti a Paris-Roubaix-t. - Fotó: Twitter

John Degenkolb például mindkét versenyen helyt tud állni, de a győzelemre leginkább a sík Paris-Roubaix-n van esélye. 2015-ben élete nagy sikerét aratva be is húzta az első helyet, az előtte lévő évben pedig második lett, de tavaly előtt is a top 10-ben találhattuk a nevét. Most már évek óta nagyon készül erre a megmérettetésre, ahogyan ő fogalmazott, ez az egyik A-versenye a szezonban. Múlt héten jó formát mutatott, de nem a győzelemért tekert, hanem Jasper Stuyvent segítette. Végül két csapattársa is a top 7-ben zárt, tehát jól végezte a dolgát. Degenkolb mindenféleképpen az esélyek közé tartozik vasárnap, ami H2H párjáról, Edvald Boasson Hagenről már kevésbé mondható el. Ugyan a norvég is jó kockaköves menő, de a Paris-Roubaix-n eddig csak egyszer szerepelt igán jól és a Flandrián is erő hiánnyal küszködött.

Degenkolbhoz hasonlóan a favoritok közé tartozik Sep Vanmarcke is. Ugyan neki jobb lehetőség volt a múlt heti, de egy top 10-es eredményre bőven kandidált a Paris-Roubaix-n is, elvégre háromszor már volt a top 4-ben és a formája most is adott. Ő lehet egyébként majd az egyik olyan kerekes, akinek célja lesz az élboly szétzilálása, hiszen nem olyan jó sprinter, így nem hagyhatja a döntést a végére. Kicsit meglepő, hogy egy olyan névvel teszik párba, akiről kis túlzással tavaly még nem is nagyon hallottunk. Wout Van Aert idén tűnt fel az egynaposokon és kiválóan tekert a Flandrián is. Az ereje adott, rutinja viszont még nincsen, ami problémás lehet, ugyanis ez közel sem lesz olyan letisztult verseny, mint a múlt heti volt. 

Legvégül egy másik favoritnak, Zdenek Stybarnak szavazunk bizalmat, aki kétszer volt már második a Paris-Roubaix-n. Ez a verseny igazán fekszik neki és a formája is adott. Múlt héten elég aktív volt, amivel némileg ő is hozzájárult csapattársa, Niki Terpstra sikeréhez. A Quick-Step most is brutálisan erős lesz, Stybar csak az egyik opciójuk, de talán a legveszélyesebb, hiszen neki megvan a sebessége a végén. A H2H párja az az Oliver Naesen, aki pályafutása talán legjobb tavaszát futja, viszont így sem lehet olyan esélyesnek nevezni, mint Stybart.

hatharom.com
John Degenkolb-Edvald Boasson Hagen Degenkolb @ 1.60
Sep Vanmarcke-Wout Van Aert Vanmarcke @ 1.45
Zdenek Stybar-Oliver Naesen Stybar @ 1.65
@3.83
Fogadási határidő: vasárnap, 11:20