Kerékpár

Most megéri kockáztatni, 6.50-es oddsot vadásznánk le

  • Cesc18

Vasárnap az Amstel Gold Race-szel folytatódik a klasszikusok sora. Tippünk pedig ezúttal is van.

Hagyományosan a Flandriai Körverseny és a Paris-Roubaix után az Ardenneki Klasszikusoké a főszerep, a trió első állomása pedig az Amstel Gold Race, amelyet a kaptatók klasszikusának is neveznek.

A két kockaköves monumentumot a lehető legjobban zártuk, hiszen a Flandrián egy 2.73-as, míg a Paris-Roubaix-n egy 3.83-as szorzójú kombit trafáltunk telibe, összességében pedig 5/5 H2H tippünk ült. 

Az ardenneki versenyek közül az Amstel Gold Race a legnehezebben tippelhető, ugyanis a szervezők megvariálták az útvonalat, immáron már nem a Caubergen van a befutó. Természetesen szerepel az útvonalban a legendás kaptató, ám a tetejétől még kilométerekre és nem mellesleg két kevésbé nehéz emelkedő után jön a cél. Sokkal nyitottabb és több esélyes így a verseny, legalább 15-18 olyan kerekes van, aki reális eséllyel pályázik a győzelemre.

Fogadás szempontjából tehát egyáltalán nincs könnyű dolgunk, ugyanakkor, ha eltaláljuk a győztest, igen jó pénzt nyerhetünk, hiszen a favorit Peter Sagan sikere is 6.50-es oddsal kecsegtet. A szlovákra tippelni nem rossz gondolat, ám nagy kérdés, hogy miként tudott regenerálódni a brutálisan kemény kockaköves versenyek után. Éppen ezért mi inkább hanyagolnánk Sagant, és ugyanebből az okból kifolyólag a címvédő Philippe Gilbert sem erőltetnénk. Ugyan a belga két éve úgy nyerte meg az Amstelt, hogy előtte a Flandrián is a legjobb volt, ám akkor kihagyta a Paris-Roubaix-t, így két hete volt pihenni.

Tiesj Benoot most épp azt tette, amit Gilbert 2016-ban. A Flandrián elért 8. helye után inkább változtatott a programján és a Paris-Roubaix helyett a pihenést és az edzést választotta. Egyébként remek formának örvend, a hét közben egy hasonlóan hegyes vidéken egy dobogós szerepléssel melegített. Az a Tim Wellens végzett előtte, aki most is favoritnak számít. A Lotto Soudal klasszisa szereti a saját kezébe venni a sorsát, többek között az Amstelen is láthattunk már tőle szökést a vége előtt nem sokkal. Az egyik legveszélyesebb a mezőnyben, ugyanakkor ezzel mindenki tisztában van, így nincs egyszerű helyzetben, egy sprintben pedig nem számít favoritnak. 

Ellentétben az emberünkkel, Sonny Colbrellivel, aki a gyorslábú kerekesek közé tartozik, így, ha nem szakad le a kaptatókon, akkor az egyik legjobb opció a sprintben. Márpedig Colbrelli jó az ilyen terepen és a formájával sincs gond. A Flandria után ő is pihenőt iktatott be, a hét közben egy 2. hellyel  hangolt, és neki abszolút az Amstel lesz a fő versenye az Ardenneki Klasszikusokon. 

Nem a legnagyobb favoritok között tartják számon, de ott van azon 15-18 versenyző között, akik nyerhetnek. 17.00-es oddson fogadható a győzelme, míg a dobogóra 6.50-es oddst kapunk az állami irodában, ami irreálisan magas, máshol 5.00 alatt van. Megéri tehát kockáztatni és behúzni Colbrellit a dobogóra.

Kerékpár, Amstel Gold Race
hatharom.com
Sonny Colbrelli dobogón végez
@6.50
Fogadási határidő: vasárnap, 10:30