Dohai tenisztorna

Maximalista vagyok - Viktorija Azarenka

A világelső, Viktorija Azarenka nehezen kezdett a Qatar Total Open tenisztorna második fordulójában, ám végül két sima szettben sikerült legyőznie ellenfelét a svájci Romina Oprandit.

Viktorija Azarenka doha

Viktorija Azarenka először játszott, mióta megnyerte az Australian Opent. El is veszítette az első két játékot és 0:2, 0:30-ról fordított. Kilenc játékot nyert egymás után és végül simának mondható mérkőzésen nyert 6:2, 6:3-ra.

"Nagyon lassan kezdtem a mérkőzést, aztán megpróbáltam türelmes lenni, többet dolgozni a pontokért, többet beletenni a játékomba és sokkal jobban játszani. Nagyon örülök, hogy sikerült megfordítanom a mérkőzést" - mondta Azarenka.

"Oprandi egy nagyon ravasz és tehetséges játékos. Soha nem becsülöm le az ellenfelemet. Ha nem gyakorolsz rá elég nyomást, egyből ritmust vált, támad a pontokért, és meg tud őrjíteni a pályán. Tehát fontos volt, hogy felette álljak és ne hagyjam játszani azt a játékot, amit ő szeret."

Azarenka még mindig nem elégedett a mutatott játékkal, szeretne előrébb lépni. "Maximalista vagyok. Mindig azt nézem, hogy miben tudnék még fejlődni. A mérkőzésen kicsit frusztrált voltam, több könnyű ütést is elhibáztam. Ez annak volt köszönhető, hogy néha nem koncentráltam megfelelően. Amikor lejátszod az első mérkőzésed még nem érzed, hogy egy torna részese vagy. Ez a holnapi mérkőzésemen már változni fog."

"Szeretném emelni a játékom színvonalát mérkőzésről mérkőzésre és javulni szeretnék a torna és az év hátralevő részében."

"Nagyon jó érzés újra Dohában lenni. Edzettem itt két hetet decemberben. Csodálatos a vendégszeretet, szívesen térek vissza ide" - tette hozzá a világelső.

Azarenkán kívül továbbjutott még a 4. kiemelt Agnieszka Radwanska, 7. Petra Kvitova, a 10. Caroline Wozniacki, a 13. Ana Ivanovics, Urszula Radwanska és Daniela Hantuchova. A fiatalabbik Radwanska testvér Roberta Vincit búcsúztatta három szettben 6:2, 5:7, 6:0-ra. Az éjszakai mérkőzéseken a 8. kiemelt Samantha Stosur tudott nyerni Monica Niculescu ellen, Szvetlana Kuznyecova pedig a 9. kiemelt Marion Bartolit búcsúztatta.

A harmadik nap összefoglalója:

Qatar Total Open
2. forduló
Stosur (ausztrál, 8.)-Niculescu (román) 6:4, 1:6, 6:3
Kuznyecova (orosz)-Bartoli (francia, 9.) 6:4, 6:4
Errani (olasz, 6.)-Babos 6:4, 6:0
Azarenka (fehérorosz, 1.)-Oprandi (svájci) 6:2, 6:3
A. Radwanska (lengyel, 4.)-Rodionova (ausztrál) 6:3, 6:2
Kvitova (cseh, 7.)-Makarova (orosz) 6:4-nél Makarova feladta
Wozniacki (dán, 10.)-Cirstea (román) 7:6 (9-7), 6:0
Petrova (orosz, 11.)-Hszie Su-vej (tajani) 3:6, 6:2, 6:4
Ivanovic (szerb, 13.)-Halep (román) 6:3-nál Halep feladta
U. Radwanska (lengyel)-Vinci (olasz, 15.) 6:2, 5:7, 6:0
Zakopalova (cseh)-Stephens (amerikai, 16.) 4:6, 7:6 (7-5), 7:6 (7-5)
McHale (amerikai)-Safarova (cseh, 17.) 6:4, 6:2
Hantuchova (szlovák)-Bicskova (orosz) 6:3, 1:6, 6:3