Tenisz

Füleket befogni, újra munkába áll az egykori világelső

  • Cesc18

Több mint egy év kihagyás után Mallorcán visszatér a kétszeres Grand Slam-bajnok Viktorija Azarenka.

Legutóbb tavaly a Roland Garros első fordulójában láthattuk játszani a fehérorosz klasszist, majd szülési szabadságra ment. Decemberben született meg kisfia, Leo, a visszatérést pedig a nyári amerikai keménypályás tornákra tűzte ki. Május végén azonban jött a hír, hogy már a füves szezonban ütőt ragad.

Belefáradtam a gyakorlásba. Úgy érzem, fizikálisan készen állok, így itt az ideje a mentális tesztnek is. Úgy vélem, versenyképesebb lehetek, mint korábban. Tényleg azt gondolom, hogy nem értem még el a karrierem csúcsát, és jobb lehetek. 

- mondta Azarenka, aki hozzátette, hogy olyan keményen készült az elmúlt hónapok során, mint korábban talán soha. 

A közösségi hálóra feltöltött képek és videók alapján az biztos, hogy nagyon jó formában van Vika, fizikálisan aligha lesz problémája. A visszatérés azonban soha nem egyszerű, bár, ha valakinek, akkor neki ebben óriási tapasztalata van, hiszen rengeteget volt sérült a karrierje alatt. 

Fogadás a győztesre    
Ozaki Risa Viktorija Azarenka
3.60 1.20

A bukmékerek egyáltalán nem tanácstalanok a mérkőzés kimenetelét illetően, komoly favoritnak hozták ki ugyanis az egykori világelsőt a japán Ozaki Risa ellen. Az ázsiai lány a 74. helyen áll a világranglistán, volt idén néhány jó tornája, és akár kellemetlenkedhet is. A japánok általában szeretik a füves borítást, Ozaki sem játszott rosszul a múlt héten Kristina Mladenovic ellen 's-Hertongenboschban. 

Hasonló teljesítménnyel Azarenkát is megizzaszthatja. A határt 19.5-re lőtték be, ami nem olyan magas, ha azt nézzük, hogy a fehérorosz hosszú pihenő után tér vissza. Ami eltántorít minket az overtől, az az, hogyha egy olyan agresszor, mint Vika korán megtalálja a ritmust, akkor Ozakinak nem sok esélye marad.