Australian Open

Először kerülhet bajba a tavalyi döntős

Gael Monfils, Milos Raonic, David Ferrer és Andy Murray száll harcba szerdán az utolsó két elődöntős helyért.

ATP Australian Open, tizedik játéknap - kiemelt mérkőzések - a    szorzói.
Játékos Odds Játékos Odds Kezdés
Gael Monfils 2.80 @ TippmixPro Milos Raonic 1.30 @ TippmixPro 9:30
David Ferrer 3.85 @ TippmixPro Andy Murray 1.18 @ TippmixPro 4:30
A mérkőzések kezdési időpontja függ a találkozót megelőző meccs hosszúságától

Profi tenisz-tippeket szeretnél? Látogass el a LOGIBET.COM-ra, ahol a legjobb hazai és nemzetközi tipsterek tippjei közül válogathatsz!

A férfiak versenyében egyedül a harmadik negyedben nem jött össze a papírforma negyeddöntő, de Gael Monfils és Milos Raonic személyében itt is két olyan játékos feszül majd egymásnak, akik egyaránt megjárták már a top 10-et és most is kiemeltként szerepelnek a viadalon. Érdekes összecsapás lesz, hiszen a hórihorgas kanadairól kiderült már, hogy élete formájában játszik, a francia gumiember viszont sötét ló, eddig ugyanis komolyabb ellenállásba nem ütközött. Monfils úgy jutott el a legjobb nyolcig, hogy nemhogy kiemelttel, de még top 60-as teniszezővel sem találkozott, Raonic ezzel szemben többek között a tavalyelőtti bajnok Stan Wawrinkát is elintézte. Nem is akárhogyan, elképesztően jól megy a tenisz a juharleveles szervagépnek. Egy teljesen új taktikával rukkolt elő, elkezdte extra agresszíven támadni a hálót, kicsit Andy Roddickra kezd hasonlítani a játéka. Hatalmas nyomás lesz Monfils szervagémjein, de azt muszáj megjegyezni, hogy a franciának nem szokott rosszul menni a nagy adogatók ellen. A tét komoly, hiszen bár jártak már mindketten Grand Slam-tornán elődöntőben, azt nem lehet mondani, hogy gyakran fordulnának meg a legjobb négy között, Monfils például 2008-ban jutott túl legutóbb a negyeddöntőn...Elég magasan húzták meg a line-t a játékok számára (41.5), illetve a bukmékerek is minimum négy szettet várnak, de ettől függetlenül itt az overekben érdemes gondolkozni. 

A másik negyeddöntőben a nyolcadik kiemelt David Ferrer és a négyszeres döntős Andy Murray csap össze, amely papíron rangosabb csata, de közel sem biztos, hogy ez lesz a színvonalasabb mérkőzés. Annak ellenére, hogy mindkét játékos remek formát mutatott eddig a tornán, különösen kiemelendő a spanyol teljesítménye, aki szettveszteség nélkül jutott el idáig. Mindent tudnak egymás játékáról, rengetegszer összecsaptak már, szám szerint 18-szor, melyből 12-szer a brit diadalmaskodott. Most is Murray a favorit, hiszen ő mindent egy picivel jobban csinál, mint Ferrer és mentálisan is erősebb. De, mivel elég hasonló stílusban játszanak, így általában borzasztóan megnehezítik egymás dolgát, jó néhány gyötrelmes, hosszú meccset játszottak már. Látva a spanyol formáját, ezúttal is "megkínozhatja" a tavalyi döntőst, aki egyébként, ha olyan lábbal kel fel, akkor szeret is belemenni az ilyen csatákba...A múltjuk és a tornán mutatott formájuk alapján kissé meglepő, hogy közel kétszeres pénzt fizetnek arra, hogy 3,5-nél több játszmában dől el a meccs.

Ha kérdésed van, vagy kifejtenéd a véleményed egy-egy meccsel kapcsolatban, akkor ezt megteheted a fórumunkban a tenisz kibeszélőben.