Wimbledon

Előrehozott döntő a legjobb nyolc között

Az angol nyílt teniszbajnokság keddi játéknapján a hölgyeké a főszerep, tét az elődöntőbe jutás.

WTA Wimbledon, keddi játéknap kiemelt mérkőzései - a     szorzói
Játékos Odds Játékos Odds Időpont
Garbine Muguruza (20) 1.60 Bacsinszky Tímea (15) 2.05 14:00
Serena Williams (1) 1.25 Viktorija Azarenka (23) 3.35 15:30
A kezdési időpont függ a mérkőzést megelőző találkozó hosszától.

Kedden a hölgyek negyeddöntős összecsapásaira kerül sor Wimbledonban. Az egyik legérdekesebb mérkőzésnek a 20. kiemelt Garbine Muguruza és a 15. Bacsinszky Tímea ütközete ígérkezik. Mindkét lány először jár ezen a viadalon a legjobb nyolc között, de ennek ellenére a döntőben is gondolkozhatnak, hiszen a győztes a Madison Keys-Agnieszka Radwanska meccs továbbjutójával játszik majd. Bacsinszky ezzel a teljesítményével jelezte, hogy a Garros-elődöntője nem egy kifutott eredmény volt. Az igazán nagy neveket eddig elkerülte, ugyanakkor olyan kellemetlen játékosokon verekedte át magát, mint a nagy adogató Sabine Lisicki vagy éppen a román Monica Niculescu. A 21 éves Muguruza viszont két meccset is underdogként nyert meg, hatalmas csatában búcsúztatta a német Angelique Kerbert, majd az egykori világelső Caroline Wozniacki legyőzése sem okozott számára problémát. Valószínűleg e két skalp miatt tartják őt a bukmékerek a favoritnak, illetve az egyetlen egymás elleni meccsük alapján, melyet idén az Australian Open harmadik fordulójában vívtak és a spanyol lány nyerte. Bacsinszkynak általában jól megy az agresszív nagy ütők ellen, Muguruza legjobbja azonban valószínűleg sok lesz neki, azt viszont nehéz elképzelni, hogy a hispán tehetség megingások nélkül játssza végig a találkozót. A legjobb döntés tehát az over irányába elindulni, a TippmixPro oddsmesterei 21,5-nél húzták meg a határt.

A nap rangadója egyértelműen a Serena Williams-Viktorija Azarenka derbi lesz, melyen a jelenlegi világelső találkozik egy korábbi ranglista-vezetővel. Az egymás elleni mérlegük 16-3 az amerikai világklasszis javára, ennek ellenére Serenának várhatóan ez lesz a legnehezebb meccse a tornán. Azarenka ugyanis nem az az ijedős típus, az utóbbi néhány éveben rendre hatalmas csatára kényszerítette az amerikait, sőt, időnként sikerült is legyőznie. A Roland Garros harmadik fordulójában is kiélezett meccset vívtak, "Vika" 6:3, 4:2-re is vezetett. A fehérorosz lány egyébként eddig meggyőző játékkal vette az akadályokat, Williamsnek viszont a hazai kedvenc Heather Watson ellen komolyan rezgett a léc. Versenyben van még a 2004-es bajnok Marija Sarapova is, ám ellene az amerikai 16 meccses győzelmi sorozatban van, így nyugodtan tekinthetünk erre a meccsre úgy, mint egy előrehozott döntő. 

Profi tenisz-tippeket szeretnél? Látogass el a LOGIBET.COM-ra, ahol a legjobb hazai és nemzetközi tipsterek tippjei közül válogathatsz.