US Open

Serena egy lépésre, hogy beállítsa Graf rekordját

Augusztus 31-én, hétfőn kezdetét veszi a szezon utolsó Grand Slam-tornája, az amerikai nyílt teniszbajnokság. A fiúk esélyeit már kiveséztük, most a hölgyeken a sor.

Első negyed

A világelső Serena Williams pályafutása talán legfontosabb tornájára készül, hiszen, ha hetedik alakalommal is megnyeri a US Opent, akkor az örökranglistán beéri a 22 major címmel vezető Steffi Grafot, illetve ezzel a naptári Grand Slam is összejön neki, idén ugyanis sem Melbourne-ben, sem Párizsban, sem pedig Wimbledonban nem talált legyőzőre. Nem kapott vészesen nehéz sorsolást, legalább is, ami a nagyobb neveket illeti. Általában azonban nem a topjátékossokkal szokott problémája lenni, sokkal inkább a fiatal tehetségekkel. Idén mindhárom GS-en rezgett a léc számára az első héten és kivétel nélkül a húszas évei elején járó teniszezők ellen. Most sem valószínű, hogy a 14. kiemelt Agnieszka Radwanska vagy a nyolcadik Karolina Plísková okozza majd számára a legnagyobb fejtörést. Sokkal inkább az a Belinda Bencic, akitől Torontóban kikapott. A svájci tini fantasztikusan játszott az elmúlt hetekben, hiszen Serena skalpja mellett Simona Halepét, Ana Ivanovicsét és Caroline Wozniackiét is begyűjtötte. Cincinnatiben is jól muzsikált, ám végül sérülés miatt kellett lassítania, de úgy nyilatkozott, hogy nem érzi súlyosnak, viszont a US Open előtt nem akart kockáztatni. A Williams-Bencic meccs a negyeddöntőben jöhetne össze, előtt az amerikaira várhat még egy-két küzdelmes derbi, például Sloane Stephens vagy Madison Keys ellen. Trükkös sorsolás ez, de hát ki merne Serena ellen fogadni, aki az elmúlt három esztendőben mindössze két szettet veszített New Yorkban...Hatharom-tipp: Williams nyeri a negyedet.

Kiemelt mérkőzés - Ki jut tovább?
Coco Vandeweghe Sloane Stephens (29)
TippmixPro @ 3.10 TippmixPro @ 1.25

Második negyed

A felső ág másik dekádjában a 2006-os bajnok Marija Sarapova és az egykori világelső Ana Ivanovics a két legnagyobb név. Nem mernénk azonban mérget venni arra, hogy bármelyikük is ott lesz a legjobb négy között. Előbbi lábsérüléssel bajlódik, ami miatt Torontóban és Cincinnatiben sem tudott pályára lépni, így a legutóbb tétmeccséig egészen július elejéig kell visszamennünk. A sorsolással sem volt szerencséje, rögtön honfitársa, Darja Gavrilova ellen kezd, aki a legveszélyesebb outsiderek közé tartozik. Ivanovics ellen elsősorban a múltja szól, soha nem ment neki igazán New Yorkban, ez az egyetlen Grand Slam, ahol nem járt még az elődöntőben, de a negyeddöntőig is csak egyszer jutott el. A formájára nem lehet különösebben panasz, de ettől függetlenül meglepő lenne, ha éppen most mutatna be egy nagy menetelést. Ebben a negyedben találjuk még a kanadai Eugene Bouchard-t, az orosz Jekatyerina Makarovát és a szerb Jelena Jankovicsot is. Utóbbi nyújtotta közülük a legjobb teniszt az elmúlt hetekben, ő akár most is sokáig juthat, nem kapott ugyanis rossz sorsolást. Tavaly és tavalyelőtt Makarovának nagyon ment New Yorkban, de a mostani formája alapján meglepetés lenne, ha találkoznák vele a második héten, főleg, hogy nincs is 100 százalékos állapotban. Hatharom-tipp: Jankovics nyeri a negyedet.

Kiemelt mérkőzés - Ki jut tovább?
Marija Sarapova (3) Darja Gavrilova 
TippmixPro @ 1.22 TippmixPro @ 3.35

Harmadik negyed

A harmadik negyedből három játékos, a cseh Petra Kvitová, a dán Caroline Wozniacki és a spanyol Garbine Muguruza emelkedik ki. Kvitová egy new haven-i tornagyőzelemmel melegített, ahol igen jó neveken verekedte át magát. Önmagában ez nem lenne óriási dolog, hiszen egy kis versenyről beszélünk, viszont nemrégiben diagnosztizáltak nála mononukleózist, így pedig több, mint bravúr, hogy ilyen szintű játékra képes. Soha nem tartozott a US Open a kedvencei közé, az egyetlen GS, ahol még a negyeddöntőig sem sikerült eljutnia. Ezen most azért kozmetikázhat, mint láthatjuk a formája nem rossz és ehhez társul egy extra motiváltság is. Megkapta az útjába a Wimbledonban döntőt játszó Muguruzát, ám a spanyol tini élete első major döntője után finoman szólva sem kezdett el szárnyalni, Torontóban és Cincinnatiben is betlizett. Wozniackinak szintén jó lehetőség ez a negyed, ám kérdés, hogy milyen állapotban van, ugyanis a felvezető tornákon folyamatos sérülésekkel bajlódott. Ha a szebbik arcát tudja előhúzni, akkor komolyan számolni kell vele, mégiscsak kétszer döntőzött és elődöntőzött már Flushing Meadowsban. Ezen az ágon találjuk a torna egyetlen magyar résztvevőjét, Babos Timit is. Ellenfele egy korábbi bajnok, az ausztrál Samantha Stosur lesz, ám reménykedhetünk a bravúrban, nemrégiben Cincinnatiben ugyanis összemérték már a tudásukat és akkor Babos bizonyult jobbnak. Hatharom-tipp: Kvitová nyeri a negyedet.

Kiemelt mérkőzés - Ki jut tovább?
Babos Tímea Samantha Stosur (22)
TippmixPro @ 2.75 TippmixPro @ 1.35

Negyedik negyed

Az alsó ág utolsó negyede tartogatja a legnagyobb izgalmakat, ahol hat olyan játékost is találunk, akik elődöntőbe jutása nem számítana meglepetésnek. Közülük a legmagasabban rangsorolt játékos a román Simona Halep, aki a gyatrára sikerült tavasz után ismét formába lendült és két döntővel melegített az év utolsó nagy megmérettetésére. A negyeddöntőig vezető úton a Roland Garroson elődöntőző Bacsinszky Tímeával vagy a német Sabine Lisickivel is összefuthat, de összességében ez egy nem túl nehéz sorsolás a keleti szomszédunknak. A negyed másik felében viszont óriási csata várható, hiszen a kétszeres finalista Viktorija Azarenka, a Párizsban döntőt játszó Lucie Safarová és az egykori elődöntős Angelique Kerber is jó formában érkezett New Yorkba. Meglepő lenne, ha nem közülük kerülne ki az egyik negyeddöntős, viszont nehéz megjósolni ki lehet a befutó. A korábbi világelső fehérorosznak rendre jól szokott menni a US Openen, ugyanakkor ismételten sérülés nehezítette a felkészülését, ezúttal a combjával akadtak problémák. Hatharom-tipp: Halep nyeri a negyedet.

Kiemelt mérkőzés - Ki jut tovább?
Viktorija Azarenka (20) Lucie Safarová
TippmixPro @ 1.09 TippmixPro @ 5.00

Profi tenisz-tippeket szeretnél? Látogass el a LOGIBET.COM-ra, ahol a legjobb hazai és nemzetközi tipsterek tippjei közül válogathatsz!

Általában elmondható, hogy Serenának a legnagyobb ellenfele saját maga, ez most hatványozottan igaz. A top 10-ben ugyanis nem találunk olyan játékost, aki csúcsformában lenne. Ha túléli az első hetet az amerikai, akkor nehéz elképzelni, hogy bárki is megállítsa. Tény, hogy óriási nyomás lesz rajta, hazai pályán egyébként is hatalmas terhet szoktak a vállára rakni, főleg, amióta nincs épkézláb férfi játékosuk, de, ha valaki, akkor Serena képes megbirkózni ezzel. Hatharom-tipp: Serena nyeri a tornát.

Fogadás a végső győztesre - a   szorzói
Játékos Odds
Serena Williams 1.70 @ TippmixPro
Viktorija Azarenka 8.00 @ TippmixPro
Simona Halep 9.50 @ TippmixPro
Marija Sarapova 15.25 @ TippmixPro
Petra Kvitová 17.50 @ TippmixPro
Belinda Bencic 18.00 @ TippmixPro