Roland Garros

Biztosan nem lesz Djokovics-Nadal döntő

Péntek délelőtt sorsoltak Párizsban, elkészült a francia nyílt teniszbajnokság férfi és női versenyének főtáblája.

Az uraknál az első kiemelt Novak Djokovics és a második Andy Murray helye adott volt a táblán, a nagy kérdés az volt, hogy a kilencszeres bajnok Rafael Nadal és a címvédő Stan Wawrinka hova kerül? A háromszoros olimpiai bajnok Marie-José Pérec kezében volt a sorsuk, a francia atléta legenda a spanyolt a felső, a svájcit az alsó ágra húzta, vagyis Djokovics-Nadal és Wawrinka-Murray elődöntők jöhetnek össze.

A világelső szerb kifejezetten elégedett lehet a sorsolásával, hiszen az ő negyedébe a magasan jegyzett játékosok közül a formán kívüli David Ferrer és Tomás Berdych került. A legrosszabbul Murray járt, aki megkapta a japán Kei Nisikorit. Wawrinka legkeményebb ellenfele a kanadai Milos Raonic lehet, míg Nadal a legmagasabban rangsorolt francia játékost, Jo-Wilfried Tsongát kapta a negyedébe. A spanyol salakkirálynak azonban inkább Dominic Thiem miatt főhet a feje.

A hölgyeknél a címvédő Serena Williams és a lengyel Agniszka Radwanska helye volt biztos, mint első és második kiemeltek. A regnáló Australian Open-bajnok Angelique Kerber került az amerikai ágára, míg a spanyol Garbine Muguruzát Radwanskához sorsolták. A nagy kérdés azonban az ötödik kiemelt Viktorija Azarenka volt, aki Serena negyedébe került, szóval akár már a negyeddöntőben egy előrehozott döntőt láthatunk. A román Simona Halep és a cseh Petra Kvitová viszont az alsó ágra kerültek. 

Babos Tímea az amerikai Samantha Crawford ellen kezd, a folytatásban pedig a Francesca Schiavone-Kristina Mladenovic meccs győztesével találkozhat. Utána viszont már Serena következhet, tehát ismét nem volt szerencséje a sorsolással.

Ki lesz a Roland Garros bajnoka 2016-ban? - a    szorzói
Játékos Odds Játékos Odds
Novak Djokovics 1.75 Serena Williams 3.10
Rafael Nadal 4.45 Viktorija Azarenka 6.25
Andy Murray 5.25 Simona Halep 7.00
Stan Wawrinka 13.25 Garbine Muguruza 11.75
Kei Nisikori 23.00 Angelique Kerber 16.50