NBA

Bravúros győzelmet aratott a Suns

Csütörtökön mindössze három mérkőzést rendeztek az NBA-ben (észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság), azonban így sem panaszkodhattunk, hiszen rendkívül kiélezett mérkőzéseket láthattunk. A nap meglepetését a nemrégiben edzőváltáson áteső Phoenix Suns okozta…

Phoenix Suns-Los Angeles Clippers

Phoenix-Los Angeles Clippers
93-88

Nem is indulhatott volna jobban a Lindsey Hunter-éra a Phoenixnél, hiszen az új edző vezetésével immáron 2-0-s mérleget tudhat magáénak a Suns. A rendkívül kiélezett mérkőzésen végig fej-fej mellett haladtak a felek, de a végjátékot sokkal jobban bírták a hazaiak. A Clippers ugyanis négy percre rövidzárlatot kapott, amelyet Jamal Crawford triplája tört meg egy perccel a vége előtt, a Suns pedig magabiztosan értékesítette büntetőit.

A meccs embere a 24 pontot szerző Goran Dragic volt, a másik oldalon viszont nagyon gyatrán ment a kezdőknek, Eric Bledsoe 15 pontján kívül mindenki elmaradt az elvárásoktól.

Orlando-Toronto
95-97

Szintén kiélezett meccset hozott a nap első találkozója, ahol két olyan csapat játszott egymással, amely gyakorlatilag nem juthat rájátszásba. Egészen a félidőig fej-fej mellett haladtak a felek, a nagyszünet után azonban ellépett a Raptors. A záró játékrészben a Magic még ki tudott egyenlíteni, DeMar DeRozan azonban az utolsó másodpercben elsüllyesztett egy duplát, ami győzelmet ért a kanadaiaknak.

A már említett DeRozan 22 pontot szerzett, ezzel az egész mezőny legjobbja volt, de érdemes még kiemelni Amir Johnson játékát is, aki tőle szokatlan módon 21 egységet termelt. A másik oldalon Nikoa Vicevic teljesített a legjobban, a center 19 pontot szorgoskodott össze, de a teljes Magic-kezdőötös kétszámjegyű eredmény ért el.

Boston-New York
86-89

A nap rangadóját a New York nyerte, amely Bostonban vendégszerepelt. Ezt a meccset a hazaiak kezdték jobban, a két középső negyedet azonban simán nyerte a Knicks, amely a záró játékrészben tízpontos előnnyel is rendelkezett már, az pedig nem volt kérdéses, hogy ez ki is fog tartani.

Rajon Rondo újabb tripla-duplát ért el 23 ponttal 10 lepattanóval és 11 gólpasszal, azonban rajta kívül gyakorlatilag mindenki pocsékul dobott. A másik oldalon természetesen Carmelo Anthony volt a legjobb, ő 28 ponttal zárt, igaz, nem a legjobb mezőnymutatóval (11/28).

NBA
Alapszakasz, 83. játéknap
Orlando-Toronto 95-97
Boston-New York 86-89
Phoenix-Los Angeles Clippers 93-88