NBA

Kanadában fázott rá a Lakers

Rövid, mindössze négy mérkőzésből álló játéknappal folytatódott az NBA (észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság) vasárnap. A nap szenzációját egyértelműen a Toronto Raptors szolgáltatta, amely hazai pályán gyűrte le a Los Angeles Lakerst.

Dwight Howard

Toronto-Los Angeles Lakers
108-103

Habár a végeredmény alapján azt gondolhatnánk, hogy szoros meccset játszottak a felek, ez valójában nem így történt, mivel a Raptors nagyszünetben már néggyel vezetett, ráadásul Dwight Howardot két technikai hiba miatt még az első félidőben az öltözőbe küldték. A harmadik negyedet a kanadaiak kilenc ponttal nyerték, a negyedik játékrész derekán pedig már 19 pont is volt a két csapat közti különbség.

A Raptors spanyol irányítója, Jose Calderon nagy meccset játszott, hiszen 22 ponttal és kilenc gólpasszal zárt. A Lakers legjobbja szokás módon Kobe Bryant volt 26 ponttal, de Pau Gasol is 25 egységgel végzett.

Orlando-Dallas
105-111

Nem sikerült feltartóztatnia a Dallast a Orlandónak, hiszen Dirk Nowitzkiék viszonylag sima győzelmet arattak a Magic otthonában. A Mavs félidőben már kilenccel vezetett, amely a záró negyed kezdetére tízre nőtt, és bár a hazaiak a végjátékban többször is kétpontnyira zárkóztak fel, a sorsdöntő pillanatokban jól büntetőztek a vendégek, míg a Magic játékosai elpuskázták a kínálkozó lehetőségeket.

A találkozó legeredményesebb játékosa Glen Davis volt, aki 24 pontja mellé 6-6 gólpasszt és lepattanót is feljegyezhetett. A másik oldalon Shawn Marion vaskos dupla-duplát ért el, 20 pontot és 10 lepattanót termelt.

Detroit-Boston
103-88

Nagy verést kaptak Detroitban Kevin Garnették, hiszen a Pistons gyakorlatilag esélyt sem hagyott a Keltáknak. A Dugattyúsok kiválóan kezdtek, és bár a második negyedben leengedtek, a későbbiekben mindvégig növelni tudták előnyüket, amelyre a vendégeknek nem volt válasza.

A Pistons együtteséből hatan is kétszámjegyű eredményt értek el, közülük is a leginkább Andre Drummondot érdemes kiemelni, az újonc ugyanis 16 pontot termelt. A vendégeknél szintén hasonló eredménnyel büszkélkedhetett Kevin Garnett, valamint Courtney Lee is.

Denver-Oklahoma City
121-118 (h.u.)

Denverben továbbra is pokolian nehéz nyerni, ezt vasárnap az Oklahoma City Thunder is megtapasztalhatta, amely hosszabbításban kapott ki a Nuggetstől. A találkozó során végig fej-fej mellett haladtak a felek, négy másodperccel a vége előtt Wilson Chandler büntetőivel egyenlített a Denver, majd mind Kevin Durant, mind Russel Westbrook elhibázta dobását, így következhetett a hosszabbítás, ahol a lélektani előnyben lévő hazai egylet nyert.

Furcsa módon a Denver leginkább a kispadról beálló Corey Brewernek köszönheti a sikert, aki 26 pontot szerzett. A másik oldalon ismét villogtak a sztárok, Westbrook és Durant összesen 73 pontot hozott össze.

NBA
Alapszakasz, 79. játéknap
Toronto-Los Angeles Lakers 108-103
Orlando-Dallas 105-111
Detroit-Boston 113-88
Denver-Oklahoma City 121-118 (h.u.)