NBA

Vasárnap csak a Lakers égett le a nagyok közül

Rövid, mindössze öt mérkőzésből álló játéknapot rendeztek vasárnap az NBA-ben (észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság), és gyakorlatilag a Los Angeles Lakers kivételével az összes gigász hozta a kötelezőt.

Steve Nash

Los Angeles Lakers-Denver
105-112

Újabb kiábrándító vereséget szenvedett a Los Angeles Lakers gárdája, amely immáron csak 15-18-as mutatóval áll. Szokás szerint a Denver elleni találkozó sem indult jól a hazaiak számára, akik egy negyed után már tetemes hátrányban voltak, igaz, ezt félidőre sikerült ledolgozni. A nagyszünet után aztán hengerelt a Nuggets, amely így magabiztosan nyert az Angyalok Városában.

A találkozó legjobbja természetesen Kobe Bryant volt, aki 29 pontot szerzett, azonban mindenképpen érdemes kiemelni Dwight Howard teljesítményét is, aki 14 ponttal és 26 lepattanóval vette ki a részét a Lakers eredményéből. A másik oldalon Ty Lawson 21, míg Danilo Gallinari 20 egységet könyvelhetett el.

Toronto-Oklahoma City
92-104

Csupán egy félidőre volt jó a Thunder ellen a mostanában megtáltosodó Raptors, amely rögtön a nagyszünet után tetemes hátrányba került a tavalyi finalista ellen, ennek köszönhetően el is bukta vasárnapi mérkőzését.

A találkozó legeredményesebb játékosa –jókora meglepetésre – Alan Anderson, a hazaiak cseréje volt, aki 27 ponttal terhelte a Thunder gyűrűjét. A vendégek sztárjai visszafogottabbak voltak vasárnap, Russel Westbrook 23, Kevin Durant pedig 22 pontot ért el.

Miami-Washington
99-71

Annak ellenére, hogy az eredmény sima meccsről árulkodik, a Washington a körülményekhez képest három negyeden át egészen jól tartotta magát Miamiban, a hajrára azonban elfáradtak Bradley Bealék, és az utolsó játékrészben 30-11-es pofonba szaladtak.

Ahogyan a Thunder, úgy a Miami sztárjai is visszafogták magukat, LeBron James 24, Chris Bosh 17, Dwyane Wade pedig 14 pontot szerzett, míg a másik oldalon Kevin Seraphin bizonyult a legjobbnak, ő 14 egységet hozott össze.

Detroit-Charlotte
101-108 (h.u.)

Sokan nem fogadtak volna rá, de nagy meglepetésre sikert aratott a Bobcats Detroitban, méghozzá nagy nehézségek árán. A Dugattyúsok jóval jobban kezdték a meccset, de a második negyedben 38 pontot nyeltek be, így az előny odaveszett. A záró negyedet hárompontnyi előnnyel várhatták a hazaiak, amelyet Kemba Walker duplájának köszönhetően a végjátékban ledolgoztak a vendégek. A hosszabbításban már nem kegyelmezett a Bobcats, amely kihasználva a lélektani előnyt, megnyerte a mérkőzést.

Phoenix-Memphis
81-92

Nagyon sima vendégsikert hozott a Memphis arizonai látogatása, hiszen a Macik rendesen elkalapálták a Napocskákat. A Grizzlies már a mérkőzés elején elhúzott ellenfelétől, és bár a második etapot elbukta, a nagyszünet után döntő csapást mért ellenfelére.

A vendégek leginkább csatárpárosuknak köszönhetik a Suns elleni sikert, mivel a visszatérő Zach Randolph 21, míg Rudy Gay 20 pontot ért el. A Suns legjobbja furcsa módon P.J. Tucker volt, aki 17 egységet tett a közösbe.

NBA
Alapszakasz, 65. játéknap
Toronto-Oklahoma City 92-104
Miami-Washington 99-71
Detroit-Charlotte 101-108 (h.u.)
Phoenix-Memphis 81-92
Los Angeles Lakers-Denver 105-112