NBA

Rommá verte a Clippers a Bostont

Csupán két mérkőzést rendeztek csütörtökön az NBA-ban (észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság), azonban ez a rövid játéknak is bőven tartogatott érdekességeket. A Thunder például csak hosszabbításban verte a Dallast, míg a Clippers csúnyán elkalapálta a Bostont.

Los Angeles Clippers-Boston

Los Angeles Clippers-Boston
106-77

A Boston legyőzésével a Los Angeles Clippers immár sorozatban 15 sikernél jár, és a csütörtöki találkozó alapján nem mostanában fog véget érni ez a széria. Chris Paulék ugyanis gyakorlatilag átgázoltak a Bostonon, hiszen az első negyedet követően már tíz ponttal vezettek, ez az előny pedig folyamatosan nőtt.

A Clippers csütörtöki sikerét Vinny Del Negro elemezte: „Jól indítottuk a meccset, a kezdőknek nagyon jó első negyedük volt, aztán jöttek a cserék, akik lecsillapították a vihart.”

A találkozó legjobbja Matt Barnes volt, aki 21 pontot szerzett, és bár a Bostonnál öten is kétszámjegyű eredményt értek el, a legjobb teljesítményhez mindössze 16 pontra volt szükség, ami Kevin Garnett nevéhez fűződik.

Oklahoma City-Dallas
111-105 (h.u.)

Kicsit talán megkésett a dallasiak karácsonyi ajándéka, hiszen Dirk Nowitzki csak a Thunder ellen térhetett vissza, de a német erőcsatár láthatóan jót tett csapatának. A Mavericks ugyanis nagyon megszorongatta a tavalyi döntőst, amelynek a záró felvonásban nyolcpontos hátrányt kellett ledolgoznia. Ez a mutatvány végül sikerült Durantéknek, akik a lélektani előnyt kihasználva a ráadásban már esélyt sem adtak a dallasiaknak.

A meccs legjobbja Kevin Durant volt, aki 40 pontot termelt, míg a másik oldalon Darren Collison játszott kiemelkedően, ő 32 egységet jegyezhetett fel. A visszatérő Dirk Nowitzki a cserepadról segítette csapatát, a német bő 26 perc alatt kilenc pontot és hat lepattanót szerzett.

NBA
Alapszakasz, 56. játéknap
Oklahoma City-Dallas 110-105 (h.u.)
Los Angeles Clippers-Boston 106-77