NBA

Sorozatban hatodik meccsét nyerte a Heat

Maratoni, 12 mérkőzésből álló játéknapot hozott az NBA-ben december 26-a, így majdnem minden csapat megmutatta magát. Az is kiderült, hogy a legnagyobb ajándékot a Heat-drukkerek kapták Karácsonyra, mivel a Thunder legyőzése után egy nappal a Charlotte gárdáját is két vállra fektették Jamesék.

Dwyane Wade

Charlotte-Miami
92-105

Ahogyan azt várni lehetett, a Charlotte együttese képtelen volt ellenállni a Miaminak, hiszen LeBron Jamesék gyakorlatilag rajt-cél győzelmet arattak. A címvédő két, fölényesen megnyert negyedet követően a harmadikban nagyon elaludt, azonban az utolsó etapot ismét simán hozta, így teljesen egyértelmű volt a győztes kiléte.

Ezúttal a Miami nagyjai kivétel nélkül nagyot játszottak, Dwyane Wade 29, LeBron James pedig 27 pontot szerzett, utóbbi ráadásul 12 lepattanójának és 8 gólpasszának köszönhetően nem sokkal maradt le a tripla-dupláról. A hazaiaknál ezúttal Kemba Walker volt a legeredményesebb, aki 27 egységet tett a közösbe.

Atlanta-Detroit
126-119 (h.u.)

A játéknap legizgalmasabb mérkőzése egyértelműen a Detroit atlantai vendégjátéka volt, ahol csupán a második hosszabbítás hozta meg a döntést. A Detroit ráadásul nem akárhogy állt talpra, mivel az utolsó etapot 39-20-ra nyerték Prince-ék, ám a lélektani előnyt nem sikerült kihasználni, hiszen a második ráadásra elfogyott a szufla.

A nagy feltámadásról Will Bynum is nyilatkozott: „Én is elkaptam a fonalat, csak úgy, mint a többiek, és a dolgok lassan működni kezdtek.”

Érdekes módon a vendégeknél ezúttal a cserék villogtak leginkább, akik közül négyen is étszámjegyű eredményt értek el. Rodney Stuckey, valamint az újonc Andre Drummond dupla-duplát jegyzett, míg Will Bynum 31 pontot szerzett. A hazaiaknál szintén ennyivel volt a csapat legjobbja Josh Smith is.

Milwaukee-Brooklyn
108-93

Nem Karácsonyozhattak jól a Brooklyn-drukkerek, hiszen a csapat mindkét találkozóját elveszítette az ünnepek alatt. A Bucks ráadásul hasonlóan a Celticshez, szintén meglehetősen simán nyert, mindez pedig még akkor is igaz, ha a zöldek gépezete nehezen indult be, és igazán csak a második negyed 33-18-as eredménye hozta el a sikert a hazaiak számára.

A találkozó leginkább a Bucks hátvédjeiről szólt, hiszen Brandon Jennings 25-öt, míg Monta Ellis 20 pontot tett a közösbe. A másik oldalon egyedül Brook Lopez nyújtott értékelhetőt, ő 21 ponttal és tíz lepattanóval zárt.

Memphis-Philadelphia
89-99

A nap egyik legnagyobb meglepetését az a Philadelphia okozta, amely a Memphis otthonában tudott nyerni. A rendkívül kiegyensúlyozott találkozón a vendégek csupán egy negyedet hagytak a Memphisnek, a következő hármat, még ha viszonylag kis különbséggel is, de egyaránt megnyerték.

A sikert a Sixers leginkább annak a Dorell Wrightnak köszönheti, aki 28 pontot szerzett, valamint öt triplát is elsüllyesztett, ugyanakkor a kispadról beálló Spencer Hawes is nagyot játszott, ő 20 egységet termelt. A hazaiaknál ezúttal csak Zach Randolph hozta a tőle elvárhatót, ő 23 pontot jegyezhetett fel.

Denver-Los Angeles Lakers
126-114

Hiába a keddi fontos győzelem a Knicks ellen, a Lakers szerdán már kikapott a Nuggets otthonában. Ami ennél is fájóbb lehet Kobe Bryanték számára, hogy a csapat csak egy félidőn keresztül tudta tartani magát, ugyanis a nagyszünet után kilenc ponttal voltak jobbak a denveriek.

A találkozó legeredményesebb játékosa Kobe Bryant volt 40 ponttal, azonban a hazaiaknál minden kezdő kétszámjegyű eredményt ért el, ezzel pedig nem tudtak versenyezni a vendégek.

Phoenix-New York
97-99

Nem sokon múlt, hogy a Knicks is túlórázzon, hiszen a hullámzó mérkőzésen mindössze J.R. Smith utolsó pillanatban elengedett duplája döntött. Érdekes módon egy félidőnyi játékot követően úgy tűnt, hogy a Sunsnak nincs keresnivalója ezen a mérkőzésen, azonban a nagyszünetet követően magára talált a hazai együttes, amely így jócskán megszorongatta a Knickset.

Carmelo Anthony hiányában leginkább Jason Kidd, illetve a már említett J.R. Smith tolta a vendégek szekerét. A nagy öreg 23 pontot ért el, míg a Knicks hatodik embere 27 pontot rámolt be. A mezőny legeredményesebb játékosa azonban még így is a hazaiak közül került ki, Jared Dudley 36 egységet ért el.

NBA
Alapszakasz, 55. játéknap
Charlotte-Miami 92-105
Indiana-Chicago Elmaradt
Orlando-New Orleans 94-97
Washington-Cleveland 84-87
Atlanta-Detroit 126-119 (h.u.)
Memphis-Philadelphia 89-99
Milwaukee-Brooklyn 108-93
Minnesota-Houston 84-87
San Antonio-Toronto 100-80
Denver Los Angeles Lakers 126-114
Phoenix-New York 97-99
Utah-Golden State 83-94
Portland-Sacramento 109-91