NBA

LeBron James soha nem akar zsákolóversenyen indulni

  • VNA

Nem szerepel LeBron James tervei között az, hogy beszálljon az NBA zsákolóversenyébe, csak a Miami Heat sikereire akar koncentrálni.

Lebron James, a Miami Heat kosárlabdázója

Az észak-amerikai profi kosárlabda bajnokság, az NBA szurkolói évek óta várják, hogy a liga egyik legatletikusabb kosárlabdázója, LeBron James mikor indul el a fanatikusok által mindig várt zsákolóversenyen. A mérkőzések közben hatalmas ugrásaival és erőteljes zsákoló mozdulataival is kitűnő klasszis (ld.a lenti videóban szereplő összeállítást) vélhetően az All Star-hétvége egyik legfőbb esélyese lenne ebben a szakágban is, ám saját bevallása szerint nem tervez elindulni az alapvetően show-műsorként kezelt zsákoló bemutatón.

"Nem fogok elindulni" - válaszolt a mikor kérdésre a Miami Heattel legutóbb bajnoki címet ünneplő James, aki elmondta, hogy a távolmaradás oka elsősorban a fárasztó szezon, amely alaposan kizsigereli a szervezetet. "Volt idő, amikor szerettem volna indulni, de amikor eljött az Alll Star-hétvége ideje, akkor rendre kisebb sérüléseim voltak, és azért nem mertem kockáztatni a zsákoló bajnokságon történő indulást" - tett hozzá James, aki a nyáron Londonban szerzett olimpiai bajnoki címe után most már élete kilencedik NBA-szezonját kezdte meg.

Az NBA ebben a szezonban 2013. február 16-17-én Houstonban rendezi meg az All Star-gálát, ahol a szombati zsákoló versenyt a Utah Jazz erőcsatára, Jeremy Evans kezdheti majd meg címvédőként.