Karrier

Nem kockáztatom az életemet az Afrika Kupa miatt - Adebayor

A Tottenham Hotspur togói válogatott csatára, Emmanuel Adbayor tartja magát korábbi döntéséhez, nem tér vissza a válogatottba.

A játékos ott volt azon a csapatbuszon, amely a togói válogatottat az Afrika Kupa csoportkörének színhelyére szállította. Az angolai-kongói határvidéken támadás érte őket, az angolai illetőségű sofőr, valamint a szövetségi kapitány segítője és egy sajtószóvivő meghalt, kilencen - köztük két togói labdarúgó megsebesültek.

Adebayor ezután tavaly novemberben egy világbajnoki selejtezőre visszatért, de pár hete ismét lemondta a nemzeti csapatban való szereplést, amit most újra megerősített.

"Hallottam azokat a pletykákat, hogy bizonyos ki nem fizetett prémiumok miatt nem akarok menni az Afrikai Nemzetek Kupájára. Nekem nincs szükségem a bónuszra, ami 1000 fontot jelent meccsenként. Nem a pénz miatt nem játszom a válogatottban. Ez a dolog a szövetségről, vagyis a szervezettség hiányáról szól. Nem akarom veszélyeztetni az életem. Megfelelő körülményekre van szükség, különben nem tudok hazamenni. Semmi sem változott a 2010-es angolai eset óta. Akkor az eset után sisakot és golyóálló mellényt kellett viselnem. Azt mondták, én voltam a célpont. Örülök, hogy a hazám kvalifikálta magát a tornára, de nem tehetek kockára mindent" - nyilatkozta Adebayor.