NBA

A Minnesota állította meg a Thunder menetelését

Az Oklahoma City Thunder 12 mérkőzésből álló győzelmi szériája az NBA (észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság) 49. játéknapján szakadt meg, Kevin Duranték ugyanis nem bírtak a Minnesotával.

Russel Westbrook

Minnesota-Oklahoma City
99-93

Kevin Duranték 12 mérkőzésből álló győzelmi szériával utaztak Minnesotába, ahol azonban kisebbfajta meglepetésre megszakadt ez a nem mindennapi sorozat. A Wolves már az első negyedben megmutatta, hogy mire számíthat a Thunder, mivel Kevin Love-ék 30-18-cal nyitottak, és bár a folytatásban csak a vendégek nyerték a játékrészeket, végül mégsem sikerült fordítania a Thundernek.

A sikert a hazaiak leginkább magasembereiknek, Kevin Love-nak és Nikola Pekovicsnak köszönhetik, akik összesen 52 pontot tettek a közösbe. A másik oldalon szokás szerint Kevin Durant és Russel Westbrook szállította a pontokat (ketten együtt 66-ot), azonban melléjük senki sem volt képes fellépni.

Dallas-Miami
95-110

Ami a Thundernek nem sikerült, az összejött a címvédőnek, ugyanis LeBron Jamesék meglehetősen simán nyerték meg csütörtöki összecsapásukat a Dallas otthonában. Habár a 15 pontos különbség önmagában sokat elárul a mérkőzésről, teljes képet csak akkor kapunk a Miami dominanciájáról, ha eláruljuk, hogy a vendégek három negyednyi játék után már 91-61-re vezettek.

Köszönhetően a nagy különbségnek, egyik oldal sztárjai sem kaptak túl sok játékidőt, de LeBron Jamesnek így is összejött 24 pont, míg Dwyane Wade 19, Chris Bosh pedig 17 ponttal zárt. A Dallasnál furcsa módon a kispadról beálló Jae Crowder volt a legeredményesebb 15 egységgel.

Portland-Denver
101-93

A Portland Trail Blazers LaMarcus Aldridge hiányának ellenére felül tudta múlni a Denver Nuggets gárdáját, és immáron sorozatban negyedik sikerénél jár az újjáépülő gárda. A hazaiak győzelméhez sok kétség nem fért, hiszen 11 ponttal nyerték az első játékrészt, ez az előny pedig a végső dudaszóig nem fogyott el.

Aldridge hiányában a hazaiak kezdői kitettek magukért, Batum 22, Matthews 20, Hickson pedig 18 pontot tett a közösbe, ráadásul utóbbi 18 lepattanót is begyűjtött. A vendégek játékosai abszolút formán kívül játszottak, Iguodala, Lawson és Brewer 13 pontja elég volt a csapat legeredményesebb játékosa címének kiérdemléséhez.

NBA
Alapszakasz, 50. játéknap
Minnesota-Oklahoma City 99-93
Dallas-Miami 95-110
Portland-Denver 101-93