NBA

A Washington már nem babrált ki a Lakersszel

Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) 44. játéknapján 11 találkozót rendeztek. A Los Angeles Lakers megszakította vereségsorozatát, és idegenben verte a Washingtont, míg a Memphis Grizzlies hanyatlása tovább folytatódik, ezúttal a Denvertől kaptak ki.

Washington Wizards - Los Angeles Lakers 96-102

Hogy mennyire nincs a csúcson a Los Angeles Lakers manapság, arra kitűnő példa volt a Washington elleni mérkőzés. Kobe Bryanték ugyanis igen csak nyögvenyelősen léptek túl az NBA legrosszabb csapatán, de végül a lefújást követően a szezon során tizedik alkalommal kúszhatott mosoly az arcukra. Most már csak az a feladatuk, hogy ezt a meccs végi ünneplést hagyománnyá tegyék, ami Steve Nash és Pau Gasol hiányában nem lesz egyszerű.

Bryant 30 ponttal segítette ki csapatát, a cserepadról érkező Jodie Meeks pedig további 24 egységet rakott a közösbe. Mike D'Antoni bár örült a győzelemnek, tisztában van vele, hogy a játékosai még messze a várakozások alatt teljesítenek.

"Még nem, még a közelében sem vagyunk egy jó csapat látszatához. De építhetünk erre? Remélem" - nyilatkozta kritikusan a mester, és volt néhány keresetlen szava a játékosok hozzáállásához is. Kérdés, hogy a Lakers és D'Antoni kapcsolatának eme nem túl rózsás kezdete milyen bélyeget nyom rá az edzőre és a játékosokra a későbbiekben.

Denver Nuggets - Memphis Grizzlies 99-94

Egyre jobban kezd visszaesni a Memphis a tabellán, miután a Denvertől is kikaptak Rudy Gayék. A Grizzlies vesztét a Denver veteránja, a 37 éves Andre Miller okozta, aki mind a 18 pontját a második félidőben rámolta be a vendégek kosarába, és az utolsó 10 másodpercben négy szabaddobást is értékesített. A Memphis sorozatban harmadszor kapitulált, de egyelőre még őrzi a negyedik helyét nyugaton.

Orlando Magic - Golden State Warriors 99-85

A Golden State Warriors keleti túrája eddig több mint kedvezően alakult, hiszen a Brooklyn leverése mellett a címvédő otthonából is sikerrel távoztak. Az Orlando azonban nem kért a hazai ünneprontásból, és már a meccs elejétől kezdve irányította a mérkőzést, aminek köszönhetően sikerült megállítani a Warriorst. A hazaiak kilenc triplát dobták a meccsen 21 próbálkozásból. Az Orlando négy meccs után nyert először, a Warriorsra pedig vár még egy derbi Atlantában a keleti túra záró állomásaként.

Brooklyn Nets - Detroit Pistons 107-105 h.u.

Mostanában a duplahosszabbítás a trendi az NBA-ben, ezúttal a Brooklyn és a Detroit gondolta úgy, hogy beállnak a sorba. A Brook Lopezt visszakapó Nets alaposan megszenvedett a keleti főcsoport sereghajtóinak táborát erősítő Detroittal, de végül Joe Johnson az utolsó megmozdulásával véget vetett a maratoni hosszúságúra nyúlt mérkőzésnek. Johnson 28 ponttal zárt, Lopez első meccsén 23 perc alatt kilenc pontig jutott.

Oklahoma City Thunder - Sacramento Kings 113-103

Papírforma győzelmet aratott az Oklahoma City. A hazaiak a negyedik negyedben már 24 ponttal is vezettek, ám a Sacramento nem kért ebből, és egy nagy hajrába kezdett, úgyhogy Kevin Durantéknak nem maradt más lehetősége, mint tovább szórni a pontokat. Durant végül 31 egységnél állt meg, a Thunder pedig tíz ponttal verte a Kingst, ami egyben sorozatban a tizedik sikere volt a tavalyi nyugati bajnok csapatnak.

Houston Rockets - Boston Celtics 101-89

Lehet emelt fővel is veszíteni, méghozzá úgy, hogy az könnyet csaljon a szurkolók és a játékosok szemébe. Bár a Boston viszonylag simán kikapott Houstonban, Kevin Garnették a dudaszót követően mind odamentek a hazaiak mesteréhez, Kevin McHale-hez, hogy részvétüket nyilvánítsák elhunyt lánya miatt. A találkozón James Harden és Greg Smith vitte a pálmát a hazaiaktól, a vendégeknél Rajon Rondo dupla-duplát produkált 15 ponttal és 13 assziszttal.

New Orleans Hornets - Minnesota Timberwolves 102-113

A Minnesota európai sztárjai segítették győzelemre a csapatot. Nikola Pekovic karriercsúcsot jelentő 31 ponttal, míg Andrej Kirilenko dupla-duplával (21 pont, 11 lepattanó) tudta le a meccset, mely sorozatban harmadik győzelme volt a Minnesotának.

A játéknap többi mérkőzésén a kiscsapatok gondoskodtak a meglepetésekről. A Toronto a Dallast verte, míg a Phoenix a Utah Jazz nótáját húzta el. A keleti rangadón az Indiana legyőzte a Philadelphiát, míg a Milwaukee ha nehezen is, de sikerrel vette a Cleveland jelentette akadályt.

NBA
44. játéknap
Toronto Raptors - Dallas Mavericks 95-74
Indiana Pacers - Philadelphia Eagles 95-85
Orlando Magic - Golden State Warriors 99-85
Washington Wizards - Los Angeles Lakers 96-102
Cleveland Cavaliers - Milwaukee Bucks 86-90
Brooklyn Nets - Detroit Pistons 107-105 h.u.
Oklahoma City Thunder - Sacramento Kings 113-103
Houston Rockets - Boston Celtics 101-89
New Orleans Hornets - Minnesota Timberwolves 102-113
Phoenix Suns - Utah Jazz 99-84
Denver Nuggets - Memphis Grizzlies 99-94