Bundesliga

A negyedik játékvezető üljön inkább monitor mögé - Jupp Heynckes

Marcel Schmelzer hétvégi jogtalan kiállítása hatására a Bayern München vezetőedzője, Jupp Heynckes a videóbíró bevezetését sürgeti. A 67 esztendős szakember rendkívül bosszantónak találja azt, hogy mérkőzéseket rossz bírói ítéletek döntenek el, főleg úgy, hogy szerinte lenne megoldás a problémára.

Heynckes a videóbíró mellett van

"Már évek óta hangoztatom, hogy a negyedik játékvezetőnek inkább egy monitor mögött kellene ülnie, s a bírót felülbírálnia - a dortmundi példát tekintve - hogy nem volt kezezés és kiállítás" - nyilatkozta Heynckes a német Kickernek. "Ugyanez vonatkozhatna a durva szabálytalanságokra és a műesésekre is" - tette hozzá a tréner.

Heynckes nem érti azokat, akik szkeptikus módon kategorikusan elutasítják a segítő technika használatát. "Maximum tíz másodpercbe telik, nem tudom felfogni, hogy miért nem lehet ezt rugalmasabban kezelni. Mindig azt mondják, hogy nem működne, pedig igen. Bezzeg, ha mi edzők a pálya szélén tombolunk, azt azonnal a játékvezető tudomására hozzák" - kritizálta a negyedik játékvezetők tevékenységét a Bayern szakvezetője.