Német foci

Kétségbeesett lépés volt kinevezni Heynckest

Egy német szakíró szerint a Bayern München csak időt akar nyerni a korábbi sikeredző kinevezésével.

Kisebb meglepetésre a menesztett Carlo Ancelotti helyét nem Thomas Tuchel vagy Julian Nagelsmann vette át, hanem Jupp Heynckes. A 2013-ban triplázó, majd visszavonuló szakember kinevezése a német újságíró, Raphael Honigstein szerint egy kétségbeesett lépés, amellyel időt szeretne nyerni a bajor klub, hogy aztán a nyáron egy igazi nagy halat fogjon.

Fotó: Pinterest

"Heynckes amolyan legkisebb közös többszörös, akiben Rummenigge és Hoeness is egyetért. Ha az öltözőbe nem is feltétlenül hoz majd azonnal békét, de a vezetőségbe igen. Úgy érzem, a Bayern München ezzel a lépéssel időt akar nyerni, hogy megtalálják Ancelotti végleges utódját. Heynckest mindenki szereti, a játékosok, a szurkolók és a csapatvezetés is, és reménykednek benne, hogy a minimumot ő is tudja majd szállítani" - nyilatkozta a szakíró.

A bajor klub kapcsán a legtöbbet Tuchelről lehetett hallani, ám az, hogy végül a korábbi Dortmund-mester nem ült le a bajorok kispadjára, talán inkább arra utal, hogy Bajorországban a Hoffenheim sikerkovácsával, Nagelsmannal képzelik el a következő szezont. Persze ott van egy harmadik opció is, hiszen a német Bild megszellőztette, hogy Joachim Löw munkájára is vevők lennének Münchenben, ám a szövetségi kapitányt szinte lehetetlen jelenleg elmozdítani a Nationalelf éléről.

Heynckesnek mindenesetre hamar össze kell kapnia csapatát, hiszen a Bayern München hátránya öt pont a bajnokságban. Robbenék hétvégén a Freiburgot fogadják, míg a Borussia Dortmund a tavalyi ezüstérmest Lipcsét látja vendégül.

   
  1 x 2
Bayern München-Freiburg 1.05 11.00 15.00
Dortmund-Leipzig 1.50 4.10 5.30
2017-10-13;54
2017-10-14;54
2017-10-15;54
239384