Summa

Cavani rekord, öngólparádé, madridi tarolás és meglepő oddsok

E heti epizódban ismét a hétvége érdekességeit vesszük górcső alá.

Cavani > Ibra

Edinson Cavani a hétvégi Montpellier elleni bajnokin a 11. percben szerzett találatával minden idők legsikeresebb Paris Saint-Germain játékosává vált. Az uruguayi csatárnak már múlt héten a Dijon legyalulása alkalmával is összejöhetett volna a bravúr, ha Neymar odaengedi a büntetőhöz - de így legalább a hazai közönség előtt sikerült összehozni a rekordot érő akciógólt, melyet Rabiot beadásából értékesített.

Cavani 2013-ban csatlakozott a PSG-hez, és minden sorozatot figyelembe véve 229 meccsre volt szüksége, hogy megdöntse Zlatan Ibrahimovic 156 találatos csúcsát.

A Ligue 1 gólkirályi címére a 21 gólos Cavani a legesélyesebb, sikerére @1.57-es oddson lehet fogadni, második a találati tabellán a 17 gólos Neymar, akire jelenleg @5-szörös, míg a harmadig Falcao aranycipőjét @11-szeres szorzón lehet fogadni - ő 16-nál jár.

Így örült az új rekord tulajdonos. fotó: iconsports.com

Hermoso "mesterhármasa"

Az Espanyol védőjének, Mario Hermosónak nem sok oka volt ünnepelni szokatlan mesterhármasa után, amelyet minden bizonnyal örök életére megemleget. A játékos ugyanis háromszor is betalált a Leganes elleni bajnokin, azonban kétszer a saját kapujába. A 22 éves játékos a 11. percben kezdte a gólgyártást, amikor egy alacsonyan jövő beadásra próbált lecsapni, ezzel vezettek 1-0-ra a hazaiak. A 82. percig kellett várni az újabb találatára, ekkor egy beemelést próbált tisztázni a szerencsétlenül járt védő, de ismét a saját kapujába bombázott.

Hat perccel később végre az ellenfél csapatának hálóját is sikerült megrezegtetnie, elég komikus gól volt, a kapus az arcába öklözte a labdát és a játékszer így pattant be a hálóba. A végeredmény végül 3-2-lett, és nem mondhatnánk, hogy a bukik ilyen gólgazdag meccsre számítottak, hiszen a pontos kimenetelre egyik külföldi iroda @71-szeres pénzt fizetett.

Bayern dara = Heynckes 150

Miután Jupp Heynckes tavaly Novemberben elsőként lépte át az 500. (!) győzelmet a Bundesliga történetében, szombaton délután újabb mérföldkőhöz érkezett karrierjében. A listavezető német rekordbajnok a 20. játéknapon ugyan 12. perc leforgása alatt 2-0-ás hátrányba került a 30 éves Julian Nagelsmann által dirigált Hoffenheimmel szemben, azonban Robert Lewandowski, Jerome Boateng, Kingsley Coman, Arturo Vidal és Sandro Wagner góljainak köszönhetőn végül 5-2-re tarolták le a Szalait is soraiban tudó csapatot. Ez volt Heynckes 333. győzelme edzői pályafutása során. (167 sikert ünnepelt játékosként)

Meglepő, hogy az irodáknál egyáltalán nem tűnt irreálisnak ez a végeredmény, hiszen átlagban @38-as körüli szorzót szabtak erre az eredményre, de például az 5-1 csak @20-szorost adott volna.

Heynckes a következőképp lelkendezett a parádés siker után. "Elképesztő meccset produkáltunk a szurkolóinknak. Lenyűgöző volt, hogy 2-0-ás hátrányban is ugyan úgy éljeneztek, szurkoltak és hittek a játékosokban. Összességében rendkívül elégedett vagyok, bár jobban örültem volna ha kapott gól nélkül hozzuk le a meccset." - mondta a maximalista veterán tréner.

A kegyelemdöfést megadó Wagner gólörömét felkapva beindult a mémgyár. fotó: FC Bayern Facebook

Ébredezik a Real Madrid 

Rendkívül fontos rangadót rendeztek szombaton a spanyol bajnokságban, hiszen a dobogóért küzdő Valencia a címvédő Real Madridot fogadta. Egyik fél sem várhatta fesztelenül a találkozót, hiszen a Real Madrid arcpirító vereség után intett búcsút a spanyol kupának, míg a Valencia a Las Palmastól és az Alavestől szenvedett el zsinórban két vereséget. 

A mérkőzéssel oldalunkon is kiemelten foglalkoztunk és bizony az előjelek alapján inkább az 1X felé hajlottunk. Hasonló véleményen voltak a magyar fogadók is, hiszen a végeredményre beérkező fogadások alapján 10 játékosból hat nem bízott a Real Madrid sikerében. Ehhez képest Ronaldóék gyorsan elhallgattatták a Mestalla közönségét és már a szünetre eldöntötték a három pont sorsát. CR7 ráadásul komoly mérföldkövet lépett át teljesítményével, hiszen elérte karrierje során a 100 értékesített büntetőt.

A madridi győzelmet @1.60 körüli oddson lehetett fogadni közvetlenül a meccs előtt, a háromgólos vendégsiker azonban már @4-szeres pénz felett fizetett, a 4-1-es pontos eredményre pedig akár @20-szoros szorzót is meg lehetett csípni.