Edzősors

Heynckes aligha tér vissza a kispadra

  • MTI

Befejezi edzői pályafutását Jupp Heynckes. A Bayern München korábbi trénere, aki páratlan hármas sikerrel, a német bajnokság és a kupa, valamint a Bajnokok Ligája megnyerésével búcsúzott a kispadtól, a Der Spiegel című hírmagazin legfrissebb számában megjelent interjújában kijelentette, hogy a jövőben nem kíván edzőként dolgozni.

A Német Kupa döntőjében, a VfB Stuttgart ellen aratott győzelem utáni, a búcsút hivatalosan is megpecsételő sajtóértekezleten a közelmúltban Jupp Heynckes még csak annyit mondott, hogy egyelőre a pihenést választja, azt azonban akkor még nem zárta ki, hogy akár egy klubcsapatnál, akár egy nemzeti válogatottnál újra megbízatást vállal.

Ezúttal azonban a Der Spiegelnek már egyértelműen nyilatkozott, hangsúlyozva, hogy nem áll szándékában még egyszer leülni a kispadra. "Sikerült méltó módon befejezni" - fogalmazott a volt edző, aki ezúttal először elismerően szólt az utód, Pep Guardiola szerződtetéséről is. Úgy vélekedett, hogy helyes döntés volt, amely a generációváltást szolgálja.

A Bayern München elnöke, Uli Hoenesss adócsalási botrányáról szólva kijelentette: "Hoeness helyzete mindenkit, aki közel áll hozzá, aggaszt". Jupp Heynckes kijelentette, hogy "barátja nagy hibát követett el", ugyanakkor óvott az előítéletektől.