Német foci

Íme Európa legalulértékeltebb edzőjének a titka

  • gb1

Thomas Müller által most betekintést nyerhetsz a Bayern sikeredzőjének, a 72 éves Jupp Heynckesnek munkafolyamataiba.

Heynckes 2013-ban triplázni tudott a Bayernnel és minden esélye megvan, hogy ezt a bravúrt újra véghezvigye. fotó: archív

A Bayern München edzőjének jövője még mindig talány, most azonban a bajorok ropi lábú sztárja által megtudhattunk pár kulisszatitkot, hogy mitől is olyan hatékony a tréner munkája.

Thomas Müller csak szuperlatívuszokban nyilatkozott a német szakemberről, aki a 70-es években játékosként is sokat tett le az asztalra. A 72 éves Heynckes októberben Ancelotti megüresedett helyére érkezett és már negyedik ciklusát kezdte meg a bőrnadrágosok élén, azóta pedig ismét hétről hétre bizonyítja zsenialitását. A korábban Real Madriddal is BL-t nyert mester pillanatok alatt a javukra fordította a Bundesliga állását (azóta már 20 pont az előnyük) és a Német Kupában valamint Európa legpatinásabb kiírásában is szépen lavíroznak a végjáték felé.

Bár a veterán edző csak a szezon végéig írt alá a Bayernnel, csapatkapitányuk, Müller így is az azonnali hatást és a módszereit éltette. Az Omnisportnak adott interjújában a következőket mondta a müncheni csapat 25-öse:

"Ami különlegessé teszi őt (Heynckes) az az intenzitása, ahogy beszél velünk és amit elvár. Hihetetlen jó a hozzáállása -

az izmokhoz tudnám hasonlítani, néha megfeszül néha pedig lazul. Valamit követel tőled, de közben folyamatosan ökörködik, vicceket mesél és együtt nevet velünk.

Szabadságot ad nekünk a pályán, de tökéletes fegyelmet és motivációt vár el cserébe. Mindezt rendkívül intenzíven csinálja, ami elég lenyűgöző."

Müller Ancelottinak is odaszúrt, aki az elhíresült meccs utáni nyilatkozatok alapján a PSG elleni BL-csoportmeccs előtt csak felírta a táblára a kezdők nevét, majd szó nélkül távozott az öltözőből. "Az óriási különbség ellenére (tabella) minden Bundesliga-meccs előtt motivációs beszédet tart, pedig megtehetné, hogy csak felírja a táblára a kezdő tizenegy nevét és kész. De ő tökéletes figyelmet vár el a beszédei alatt és be kell látni az irányítási stílusa nagyon jól fekszik nekünk, játékosoknak."

Mind az elmúlt napokban kiderült, Heynckes még nem hozta meg a döntését a jövőjével kapcsolatban, tehát egyáltalán nem biztos, hogy a szezon végén visszatér a nyugdíjba. A Bayern focistái ezáltal viszont kétségek között tengődnek, hiszen nem tudják biztosan, hogy ki fogja őket irányítani a következő szezonban.

Müller szerint ez nem zavarja őket. "Természetesen tudjuk, hogy bizonytalanság van, de mi a jelenre és az adott helyzetre fókuszálunk csak. Ha előre akarnánk tekinteni akkor nyáron jön egy bizonyos Világbajnokság is, tehát az új Bundesliga-szezon még nagyon messze van, így ez még nem jár a fejünkben egyelőre"  - zárta gondolatait a németek világbajnoka.


Ha minden a tapasztalt szakember terve szerint halad akár meg is ismételhetik a 2013-as rekordokat halmozó, három trófeával végződött évet. A BL-ben a következő ellenfelük a sokak által lesajnált, ám mégis a Manchester Unitedet kiejtő Sevilla lesz, továbbjutásukra pedig egy elég sovány, ámde reálisnak tűnő @1.12-őt szabott ki a    .

239384