Edzősors

Kedden felfedi kártyáit Jupp Heynckes

Jupp Heynckes a Bayern München történelmi triplázása után elmondta, kedden nyilvánosságra hozza terveit a jövőt illetően. A bajor együttes bajnokságot, Bajnokok Ligáját és Német Kupát nyert a 68 éves edző irányításával, akit Pep Guardiola vált a kispadon.

"Ez egy érzelmes pillanat. Kedden tartok egy utolsó sajtótájékoztatót, akkor majd beszélek a jövőmről, arról, hogy folytatom-e az edzői pályafutásom, vagy visszavonulok" - nyilatkozta Heynckes a Stuttgart 3-2-es legyőzése után.

"A csapat ma a legszebbik arcát mutatta nekem. Ez a minőség egyedülálló. A döntő tényező a csapatszellem volt. Mindannyian támogatták egymást" - tette hozzá a tréner.

"Heynckes fantasztikus munkát végzett, csodálatos szezont hagy maga mögött. Még a 70'-es évek legendás Bayernje sem ért fel erre a szintre" - emelt kalapot a távozó edző előtt Karl-Heinze Rummenigge vezérigazgató.

A 68 esztendős szakembert korábbi csapatával, a Real Madriddal boronálták össze, a királyi gárdától közös megegyezéssel köszönt el José Mourinho.