NBA

Most LeBron James mezét kapkodják legjobban a szurkolók

  • VNA

Az utóbbi fél évben a Miami Heat friss bajnok játékosának nevével ellátott trikó volt a legkelendőbb az NBA szurkolók között.

Az észak-amerikai profi kosárlabda bajnokság (NBA) vezetése ismét nyilvánosságra hozta a mezeladási adatokat. A játékosok népszerűségével szorosan összefüggő listát ezúttal a Miami Heat szupersztárja, LeBron James vezeti, megelőzve Kevin Durantet és a Lakers ötszörös bajnokát, Kobe Bryantet. A legutóbbi hasonló listát áprilisban még a Chicago Bullsban pattogtató Derrick Rose vezette, aki azonban sérülése - és csapatának korai kiesése - miatt nem volt már annyira a fókuszban a play-offban. James 2011 tavaszán is állt már egyszer a lista élén, most vélhetően a frissen megszerzett bajnoki  cím, az alapszakasz és rájátszás MVP-cím valamint a nyáron Londonban megszerzett olimpiai bajnoki cím is segítette népszerűsége (további) növekedését.

Klubváltása idején James meze nem tartozott Clevelandben a legnépszerűbb ruhadarabok közé.

Az eladási rangsor legnagyobb visszaesője a mostanában sérüléssel bajlódó Dirk Nowitzki, a Dallas Mavericks német ásza ugyanis a tavaszi hetedik helyről a 15. pozícióba "zuhant" vissza. A csapatok mezeladási listáját a New York Knicks vezeti a Miami és a Los Angeles Lakers előtt. Az NBA hagyományosan csak a sorrendet publikálja, így arra vonatkozóan nem ad ki információkat, hogy hányan vettek az elmúlt hónapokban LeBron James nevével ellátott (felnőtt méretben 90 dollárba kerülő) Heat mezt maguknak. Az eladási statisztika a New Yorkban szívében, Manhattanben található hivatalos NBA üzlet illetve a liga on-line shopjának eladási adatai alapján készült.

Az NBA hivatalos mezeladási statisztikája
2012 április 1. és november 26. közötti időszakban
1. LeBron James (Miami Heat)
2. Kevin Durant (Oklahoma City Thunder)
3. Kobe Bryant (Los Angeles Lakers)
4. Carmelo Anthony (New York Knicks)
5. Derrick Rose (Chicago Bulls)
6. Rajon Rondo (Boston Celtics)
7. Dwyane Wade (Miami Heat)
8. Blake Griffin (Los Angeles Clippers)
9. Dwight Howard (Los Angeles Lakers)
10. Chris Paul (Los Angeles Clippers)
..15. Dirk Nowitzki (Dallas Mavericks)