Jégkorong

Győzelemmel kezdte meg az újjáépítést a Lokomotiv Jaroszlavl

  • VNA

Újjáépített csapattal indul el az idei KHL-ben a tavaly egy repülőgép balesetben teljes csapatát elveszítő Lokomotiv Jaroszlavl jégkorong csapata.

Győzelemmel tért vissza a Kontinentális Hoki Ligába (KHL) a teljes keretét tavaly szeptemberben egy tragikus repülőgép balesetben elveszítő Lokomotiv Jaroszlavl jégkorong csapata. A háromszoros bajnok együttes a KHL 2012/13-as szezonjának nyitányán idegenben győzött 5-2-re a Novoszibirszk ellen. A csapat számára a sorsolás három újabb idegenbeli találkozót hozott, az első hazai mérkőzésre így majd csak szeptember 16-án kerülhet sor.

A tragédia egyéves évfordulójának alkalmából pénteken több ezer szurkolót várnak Jaroszlavlban az elhunyt játékosok tiszteletére rendezett megemlékező felvonulásra. A KHL-ben a bajnokság elején a bajnok és a tavalyi ezüstérmes kupajellegű találkozója idén már a Lokomotiv Kupa néven fut. A napokban Prágában három utcát neveznek el a tragédia során elhunyt cseh jégkorongozókról. A tragédia emlékének ápolását beárnyékolta az a csütörtöki hír, amely szerint a tragikusan járt Jak-42-es gépet a baleset idején nem is vezethették volna a pilóták.