Jégkorong

Reklámszünetek lesznek a német bajnokság meccsein

  • Vásárhelyi Tamás

Az új idényben már reklámok miatt is lesz játékmegszakítás a német jégkorong bajnokság élvonalában sorra kerülő találkozókon.

A német jégkorong bajnokság következő szezonjában reklámszünetek is lesznek a találkozók közben - erről döntött kedden a német liga (DEL) vezetősége. A "power break"-nek aposztrofált játékmegszakítások 90 másodpercesek lesznek és harmadonként egyszer-egyszer kerülnek alkalmazásra. A döntést a 14 csapatos bajnokság együtteseinek többsége támogatta. Arról a bajnokságot közvetítő Servus TV és a csapatok képviselői már korábban is döntöttek, hogy az élőben közvetített mérkőzéseken lesz rövid reklámszünet a harmadok alatt is, a mostani megállapodás azonban mindezt a szeptember 14-én rajtoló bajnokság valamennyi mérkőzésre kiterjeszti.

"Biztos vagyok benne, hogy a döntés után sportszakmai értelemben még vonzóbb lesz a bajnokság. Ennek köszönhetően ugyanis nőhet a játékosok pihenő ideje és így a csapatok első sorai többet lehetnek a jégen. Ezek a játékmegszakítások pedig a klubok számára is kedvezőbb lehetőséget biztosítanak saját szponzoraik kiszolgálására" - nyilatkozta Michael Pfad, a Hamburg Freezers csapatának ügyvezetője.

A reklámszünetet az egyes harmadokon belül csak játékmegszakítás esetén rendelhetik el, és csupán akkor, ha már legalább nyolc perc eltelt az adott játékrészből. Plusz kitétel még, hogy ebben az esetben egyik csapat sem lehet emberhátrányban. Az első két harmad utolsó percében, valamint a záró felvonás utolsó két percében nem rendelhető el a "power break".