US Open

A világelső legyőzte a címvédőt, Azarenka elverte Stosurt

Viktorija Azarenka három játszmában győzött Samantha Stosur ellen az amerikai nyílt teniszbajnokság negyeddöntőjében.

A női mezőny címvédője, Samantha Stosur a világelső Viktorija Azarenkával találkozott és 27 percnyi játék után eső miatt félbeszakadt a meccs. Amíg játszhattak, addig a fehérorosz oktatott, kétszer is elvette az ausztrál adogatását, 3:0-ra elhúzott. Közel másfél órás pihenő után folytatódott a játék és Azarenka formában maradt, könnyedén 6:1-re behúzta az első játszmát.

Úgy tűnt, a világelső félgőzzel abszolválja a negyeddöntőt, ám a címvédő a második szettben megrázta magát. Stosur nem adta olcsón a bőrét, játékba lendült és 6:4-re nyert.

Viktorija Azarenka

A záró menetet Azarenka kezdte jobban, 4:2-re vezetett, de Stosur visszatért és 4:4-re egyenlített. Aztán mindketten hozták az adogatásaikat, 6:6-ra alakult a játék, tie-break döntött. Azarenka 4:0-ra elhúzott a rövidítésben, majd Stosur zsinórban három pontot nyert és csakúgy mint korábban, az ausztrál ismét visszatért, 5:5-re egyenlített. Hiába, Azarenka meccslabdához jutott és nem hibázta el, 7:6-ra hozta a záró szettet és karrierje során először bekerült az elődöntőbe a US Openen.

US Open, negyeddöntő
Nők
Viktorija Azarenka-Samantha Stosur 6:1, 4:6, 7:6
Az Eurosport és a Hatharom.hu közös játéka!
Nyerd meg Roger Federer teniszfelszerelését!
A US Open ideje alatt minden nap közzéteszünk egy tenisz vonatkozású kvízkérdést. Neked nincs más dolgod, mint tippelni, és máris ott a lehetőség, hogy nyerj velünk.
A részletekért kattints ide!
A főnyeremény Roger Federer teniszfelszerelése (a Nike 2012-es modelljei):
Roger Federer baseball sapka,  Roger Federer tenisz póló, Roger Federer tenisz rövidnadrág, Roger Federer teniszütő (Wilson). A fődíj mellett minden nap gazdára talál egy RF emblémával ellátott baseball sapka.