Holland foci

Megújult holland válogatott ellen szállhat harcba az Egervári-legénység

  • MTI

Teljesen átalakítja a a magyarokkal egy világbajnoki selejtezőcsoportban szereplő holland labdarúgó-válogatottat Louis van Gaal szövetség kapitány, akit a lengyel-ukrán közös rendezésű Európa-bajnokság után neveztek ki. A szakember tizenegy új játékost hív be a nemzeti csapatba.

Van Gaal új alapokra fektetheti az Oranje futballját - Fotó: bz-berlin.de

Van Gaal augusztus 10-én ismerteti a 32 futballistából álló bő keret névsorát. A nyári kontinenstornán leszerepelt együttesből - a világbajnoki ezüstérmes nem jutott tovább a csoportküzdelmekből - a csapatkapitány Mark van Bommel lemondta a válogatottságot, de más nagy nevek is hiányoznak majd. Az új kapitány hivatalosan augusztus elsejétől vette át az "Oranje" irányítását, amelyet a 2014-es brazíliai világbajnokság végéig vezet majd.

Elődje, Bert van Marwijk a sikertelen Európa-bajnoki szereplés miatt mondott le posztjáról. Van Gaal segítője a korábbi 79-szeres válogatott támadó, Patrick Kluivert lesz, aki emellett az FC Twente ifjúsági csapatának az edzéseit is vezeti.

Az átalakított holland csapat augusztus 15-én, a Belgium elleni barátságos mérkőzésen mutatkozik be Brüsszelben. A magyarok szeptember 11-én a Puskás Ferenc Stadionban fogadják vb-selejtezőn a hollandokat.