Foci

Itt az első válaszlépés a BL átalakítására?

Holland, belga, skót, svéd, norvég és dán csapatok közreműködésével 2021-ben életre kelhet az Észak-Európa Liga.

Mint arról korábban beszámoltunk, a nyár végén döntés született a Bajnokok Ligája lebonyolításának átalakításáról, így a 2018/19-es idénytől kezdve a topbajnokságok topcsapatai további előnyöket élvezhetnek, a négy nagy liga négy fix indulója mellett tovább szabadkártyák kiosztására is sor kerülhet.Természetesen ez a szabálymódosítás a tehetősebb kluboknak igazán kedvező, míg a feltörekvő egyesületek még jobban kiszorulnának a perifériára.

Éppen ezért sem annyira meglepő a dán BT lap információja, amely szerint 2021-től holland, belga, skót és skandináv csapatok részvételével elindulna az Észak-Európa Liga. A lap szerint az Ajax, a PSV, a Feynoord, az Anderlecht, a Club Brugge, a Celtic, a Rangers, a Malmö, a Rosenborg és a Kobenhavn venne részt a bajnokságban.

Hogy nem csupán sajtópletykáról van szó, azt Anders Hørsholt, a koppenhágai klub igazgatója erősítette meg. "Az értesülés igaz. Ha nem lépünk valamint, a legnagyobb klubok tovább erősödnek, miközben az olyan kluboknak, mint például a miénk, egyre nehezebb dolga lesz. Meg kell tehát vizsgálnunk, hogy milyen alternatív lehetőségeink vannak a jövőre nézve. Még korai lenne konkrét modellről beszélni, de ez valami olyasmi kezdeményezés, amelyben klubunk hajlandó aktívan részt venni".

A nagycsapatok sikeres lobbijára tehát a kisebbek is fognak reagálni valahogy. A fentihez hasonló regionális ligák ötlete már korábban is felmerült, gazdasági és infrastrukrurális szempontból is járható út lehet. 

Hogy sül majd ki a dologból, azt idővel megtudjuk, mindenesetre a Bajnokok Ligája küzdelmei a következő héten folytatódnak, olyan szuperrangadókkal, mint például a Barcelona - Manchester City találkozó.

2016-10-18;42
2016-10-19;42