Nemzetközi foci

Itt már csak Van Gaal segíthet!

  • varin

Danny Blind menesztése után könnyen lehet, hogy a sikerkovács, Van Gaal feladata lesz a süllyedő hajó befoltozása.

Szégyenszemre ismételten kikapott világbajnoki selejtezőn Hollandia válogatottja, a franciák elleni hazai vereséget követően Sneijderék ezúttal Bulgáriában maradtak pont nélkül. Az Oranje így még nehezebb helyzetbe került, már a világbajnoki pótselejtező is bravúr lenne számukra, ekképpen a 2014-es világbajnoki bronzérmes csapat zsinórban második nagy tornájáról maradhat le. A másfél éve kinevezett Danny Blindnek meg is köszönték a munkát és ezzel beindult az edzőkeresés Hollandiában.

A bolgárok első gólja mindent elmond a holland futball jelenlegi helyzetéről

Danny Blind irányításával a holland válogatott kilenc tétmeccséből ötöt is elveszített, emellett a 2014-es vb óta öt találkozón is szerzett gól nélkül maradtak.

A legtöbbet természetesen a munka nélkül lévő Louis van Gaal nevét hallani, aki 2000 és 2002, valamint 2012 és 2014 között már dolgozott az Oranjénál, utolsó klubja pedig a Manchester United volt.

Mint azt Jean Paul Decossaux futballizgató elmondta, az új tréner kinevezése több hetet is igénybe vehet, ráadásul nem feltétlenül csak holland névben gondolkoznak, így minden bizonnyal több jelöltet is meghallgatnak majd.

Hollandia csoportgyőzelmére jelenleg 14-szeres pénzt fizetnek az irodák, míg az 1-2. hely valamelyikéért 1.80-as szorzót kaphatunk.

Az Oranje legközelebb március 28-án, kedden lép pályára, ekkor a csapat az olasz válogatottat fogadja hazai pályán, majd június 9-én Luxemburgot fogadják hazai pályán világbajnoki selejtezőn.

186537

Hogy hogyan is jutott el a holland futball a világbajnoki bronzéremtől ilyen mélységekbe, arról kedden olvashattok bővebb elemzést oldalunkon.

[2059279] 2017-03-25 20:45:00 Bulgária - Hollandiax;