Holland Szuperkupa

Gólfesztivált hozhat az Ajax és a PSV "tét nélküli" döntője

  • varin

Nincs túl nagy tétje és presztízse a Holland Szuperkupának, ez is segíthet minket tippünkben.

Mint lufiárusnak a nyílzápor, pontosan annyira hiányzik most a Holland Szuperkupa két résztvevőjének a szombat esti finálé. Egy kicserélődött, tartalékos csapat és egy máshova fókuszáló gárda találkozóján csak a jó ég tudja megjósolni, mire is érdemes fogadni.

Szokás szerint igen nagy volt a jövés-menés az Ajaxnál, talán a két legnagyobb távozót mindenki tudja említés nélkül is, Matthijs de Ligt a Juventushoz, Frenkie de Jong pedig a Barcelonához szerződött. Ha mindehhez hozzárakjuk, hogy az Afrika Kupát megjárt triumvirátus, Onana, Mazraoui és Ziyech nem játszik a szombati, amszterdami találkozón, már is láthatjuk, hogy a tavalyi BL-elődöntős alapcsapatának fele hiányozni fog. Akad azonban így is néhány név, akik tavaly komoly teljesítménnyel rukkoltak elő, így például kezdő lesz Schöne, Tadic vagy Dolberg, illetve a friss igazolások közül Quincy Promes és a kapus, Bruno Valera is debütálhat.

{"headTitle":"Ajax-PSV","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-07-27 18:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Ajax","odds":"1.88","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"4.21","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"},{"eventTitle":"PSV","odds":"3.75","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"}]}

Az előkészületi meccseken nem muzsikált rosszul az Ajax, ám a főpróbán, a szombaton kezdő alakulattal a Panathinaikosz ellen 2-1-re kikaptak Ten Hag mester fiai. De akkor miért favorit mégis a bajnoki címvédő?

A bajnoki ezüstérmes, kupától már októberben elbúcsúzó PSV-nek ugyanis sokkal fontosabb 90 perce lesz szerdán, mint a Szuperkupa. A Basel elleni 3-2 alkalmával ugyanis nagyon rezgett a léc, hiszen a 89. percben még a vendégek vezettek. A fordítás ellenére sem lehetnek biztosak semmiben sem Malenék, hiszen a St. Jakob Parkban piszkosul erős a Basel, így a továbbjutás nagyon 50/50-es küzdelemnek tűnik.

Mark van Bommel ennek megfelelően szinte bármilyen csapatot a pályára küldhet. Az új nevek közül Bruma és Boscagli is kezdhet, a legpikánsabb viszont Ibrahim Afellay visszatérése lenne, aki szabadügynökként tért vissza ahhoz a csapathoz, ahol utoljára igazán nagyot dobbantott.

Van Bommel a mérkőzést megelőzően nem árult el szinte semmit a kezdőcsapatával kapcsolatban, csupán arra utalt, hogy az új nevek, a Bajnokok Ligája és a kevésbé tapasztalt játékosok miatt biztosan rotálni fogja együttesét abban az időszakban, amikor 3-4 naponta játszanak meccset.

Érdekesség, hogy a két sztárcsapat a Johann Cryuff-trófeáért utoljára 2012-ben csapott össze, akkor a PSV nyert 4-2-re, ráadásul az eindhoveniek magasan a sorozat legsikeresebb csapata.

Mivel nem az év meccséről beszélünk és mindkét félnek ez a 90 perc kicsit most púp a háton, győztesre nem voksolnánk. Ha a PSV-nél komolyan veszik a meccset, akkor lehet érték az x2-ben a tartalékos Ajax ellen, de nincs igazán értelme a motiváltságra tippelni. A gólokra viszont annál inkább, hiszen a felek utolsó négy találkozóján mindig esett legalább három gól, az ominózus 2012-es Szuperkupán pedig ugye 6.

Nem a védekezésről fog szólni ez a meccs, jó kis szórakoztató adok-kapok lesz, ahol 3-1, 3-2 körüli eredményt hoz majd össze az Ajax otthon.

{"headTitle":"Ajax-PSV","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-07-27 18:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"3 gól felett","odds":"1.83","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"}]}
[3041407] 2019-07-27 18:00:00 Ajax - PSV Eindhovenx;