NBA

Tovább erősödhet a Suns

Nagy dobásra készülnek a csapatok az NBA-ben, a hírek szerint ezúttal Robin Lopez robbanthat ki egy nagyobb cserét, amelyben a New Orleans Hornets, a Phoenix Suns, valamint a Minnesota Timberwolves is érdekelt.

Robin Lopez

A hírek szerint rendkívül nagy az esélye annak, hogy Robin Lopez egy három csapatot érintő sign-and-trade üzlet keretében New Orleansba kerüljön.

Lopez az idei holtszezonban korlátozott szabadügynökké vált, és a jelek szerint a Suns nem kívánja meghosszabbítani a szerződését, a New Orleans Hornets gárdája azonban lecsapna rá. A két együttes a Minnesota Timberwolves bevonásával próbál kialkudni egy üzletet, és a hírek szerint a felek rendkívül közel kerültek a megállapodáshoz.

A csere keretében Robin Lopez és Hakim Warrick New Orleansba, Wesley Johnson és egy minnesotai első körös draftcetli Phoenixbe kerülne. A tranzakcióval a Timberwolves azért járna jól, mert Johnson távozásával némi helyhez juthatnának a fizetési sapka alatt, amely lehetővé tenné, hogy szerződtessék Andrej Kirilenkót, akit a Brooklyn Nets is próbál megszerezni.

Wesley Johnson érkezésével a Phoenix Suns kerete tovább fiatalodna, ám nagy kérdés, hogy vajon mire mennek majd az alapvetően tehetséges, ám eddig a lehetőségeihez képest alulteljesítő játékossal.