Átigazolás

Az MLS és a Honvéd egymást pereli Hercegfalvi miatt

  • MTI
megosztom

Az észak-amerikai profi labdarúgóligában (MLS) szereplő Kansas City Wizards 75 ezer dollárt követel a Budapest Honvédtól, mivel az MLS egy hiba miatt kétszer utalta át a magyar csapat számlájára Hercegfalvi Zoltán kölcsöndíját. A magyar csapat szintén követeléssel él a liga felé, miután játékosa rossz állapotban tért vissza hozzá.

Az MLS egy hiba miatt kétszer utalta át a magyar csapat számlájára Hercegfalvi Zoltán kölcsöndíját.A Nemzeti Sport szerdai számában Lino DiCuollo, az MLS átigazolásokért felelős alelnöke úgy nyilatkozott, hogy egy figyelmetlenség miatt lett kétszer átutalva (2010. január 5-én és 2010. február 8-án) a 100 ezer dolláros összeg, s ezt jeleztek a Honvédnak. Állítása szerint George F. Hemingwayjel, a Honvéd tulajdonosával először abban állapodtak meg, hogy részletekben kapják vissza az összeget, ám csak - két részletben - 25 ezer dollárt utalt a Honvéd. Ezért a Nemzetközi Labdarúgó Szövetséghez fordul az MLS.

A piros-feketék először úgy gondolták, hogy a második utalás az első részlete Hercegfalvi játékjogának végleges megvásárlására. "Több hónappal később az MLS értesített minket, hogy a pénz nem a játékos megvételére irányult, hanem csak véletlenül utalták át. Mi ekkor két ütemben az összeg egy részét visszautaltuk az MLS-nek. Közben Hercegfalvi Zoltán visszatért a Budapest Honvédhoz, és kiderült, hogy sérülten, rosszul megoperálva és ellátva, használhatatlanul küldték vissza a játékost. Ezek után természetes, hogy klubunknak így követelése keletkezett az MLS felé - idézi a magyar szövetség megkeresésére írt levelet a Nemzeti Sport. - A fent említett követelést ugyanúgy, mint az MLS követelését a Honvéddal szemben, kizárólag peres úton lehet érvényesíteni."

megosztom