NBA

A Lakers idénybeli második sikerét aratta a Boston ellen

  • Barcsai Róbert

A Los Angeles-i együttesek játszották a főszerepet az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) 74. játéknapján. Előbb a Lakers verte meg a Bostont egy nagyon szoros mérkőzésen, majd a Clippers óriási meglepetésre hazai pályán kapott ki a Golden State-től.

A játéknap nyitómeccsén a New York Knicks a Philadelphia együttesét fogadta. Habár félidőben még csak két ponttal vezettek a vendégek, az összecsapás gyakorlatilag eldőlt a harmadik játékrészben, amelyet 38-24-re nyert meg a Sixers, innen pedig nem volt visszaút a hazaiak számára. A mérkőzés legeredményesebb játékosa Lou Williams volt, aki a kispadról beállva 27 pontot szerzett a Phillynek, ám nem mehetünk el szó nélkül Evan Turner teljesítménye mellett sem, aki 24 egység mellett 15 lepattanót is elkönyvelhetett.

A nap rangadójára Los Angelesben került sor, a Lakers rendkívül szoros meccsen 97-94-re verte a Bostont. Az összecsapás során több alkalommal is 10 pontnál nagyobb előnye volt a hazaiaknak, ám ezeket rendre eltűntették a vendégek, így szoros végjátékra került sor, ahol a Los Angeles Lakers koncentrált jobban. A 24 pontot, valamint 10 gólpasszt elérő Rajon Rondo így nyilatkozott a mérkőzés után: "A mérkőzés végén értékesíteni tudták a dobásaikat, mi viszont nem. Volt pár jó helyzetünk, ám ezek kimaradtak, így nem tudtuk megállítani őket."

A Boston Celtics és a Los Angeles Lakers játékosai küzdenek a két csapat mérkőzésén az NBA-ben 2012-ben.

Dwight Howard, valamint az Orlando túl soknak bizonyult az Indiana számára, hiszen a Magic 107-94-re verte meg a Pacerst. A hazai pályán kosárlabdázó Orlando mindkét félidőt nagy elánnal kezdte, az első, valamint a harmadik játékrészt 14-14 ponttal nyerték Howardék. A Magic centere egyébként 30 pontot és 13 lepattanót jegyezhetett.

Igazi nyugati rangadót rendeztek Denverben, ahol a Nuggets a Grizzliest fogadta. A mérkőzés folyamán a Memphis kezdői folyamatosan a kipontozódás ellen harcoltak, így a kispadnak kellett mutatnia valamit, a csapat élére végül O.J. Mayo állt, aki 22 pontot szerzett. A vendégek edzője, Lionel Hollins így értékelte Mayo teljesítményét: "O.J. egyszerűen szuper volt, ő cipelt a vállán minket, ő volt a meccs embere." A másik oldalon is szépen teljesített a kispad, Harrington és Brewer 15-15, míg Andre Miller 14 pontig jutott.

Az Atlanta már két mérkőzés óta nem tudott nyerni, ám ez a sorozat megszakadt a Sacramento ellen, hiszen Joe Johnsonék 106-99-re tudtak nyerni idegenben. Az Atlanta legponterősebb játékosai jó estét tudhattak magukénak, Josh Smith 28, míg Joe Johnson 21 pontot ért el. A másik oldalon viszont hiába termelt 28 egységet a csapat balhés centere, DeMarcus Cousins, hiszen a Kings másik ásza, Tyreke Evans csak 8 pontig jutott, ami nem volt elég a győzelemhez.

A nap meglepetését a Golden State Warriors okozta, akik idegenben győzték le a Los Angeles Clipperst, méghozzá 97-93 arányban. A harmadik negyedben már 21 ponttal is vezettek a vendégek, ám végül 83-83-ra egyenlített a hazai együttes, a végjátékban pedig ismét a Warriors tudott újat mutatni, akik így győzelemmel távozhattak a Staples Centerből. Vinny Del Negro, a Clippers vezetőedzője érdekes észrevételt tett a meccs után: "A kezdőinknek intenzívebben kellene játszani a meccsek legelején… túl nagy sanszot adtunk az ellenfélnek az első negyedben..."  A találkozó legjobbja Blake Griffin volt, aki 27 pontot, valamint 12 lepattanót szerzett.

NBA
74. játéknap
New York-Philadelphia 94-106
LA Lakers-Boston 97-94
Toronto-Milwaukee 99-105
Cleveland-Houston 118-107
Orlando-Indiana 107-94
Denver-Memphis 91-94
Sacramento-Atlanta 99-106
LA Clippers-Golden State 93-97