NBA

Kobe Bryant játéka kérdéses a vasárnapi nyitányon

  • MTI
megosztom

Kobe Bryant, a Los Angeles Lakers sztárjátékosa csuklósérülés miatt kihagyta csapata szerdai előszezon-mérkőzését, s egyelőre kérdéses, hogy vasárnap, az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) új szezonjának első alapszakasz-találkozóján pályára léphet-e.

Az ötszörös NBA-bajnok játékosnak még kedden, a városi rivális Clippers elleni meccsen szakadt el egy szalag a jobb csuklójában, ezzel együtt sem kizárt, hogy vasárnap, a Chicago Bulls ellen már ott lesz a parketten.
   
Az olimpiai bajnok Bryant 16. ligaszezonja előtt áll, a legutóbbi kiírásban átlagban 25,3 pontot és 5,3 lepattanót szerzett meccsenként, melyeken 4,7 gólpasszt is kiosztott.
   
Bryant 2000-ben, 2001-ben és 2002-ben, illetve 2009-ben és 2010-ben nyert bajnokságot csapatával, az utóbbi két diadal alkalmával a döntő legértékesebb játékosának is megválasztották.

A kosara sérülése mellett magánéleti gondokkal is küzd, Vanessa Bryant, aki kitartott férje mellett 2003-ban, mikor szexuális zaklatással vádolták, kibékíthetetlen ellentétekre hivatkozva szeretné felbontani házasságukat. A papírokat ő már december 1-én aláírta, míg a Los Angeles Lakers játékosa december 7-én tette meg ugyanezt.

megosztom