Jaroszlavli tragédia

Mégsem indul a Lokomotiv a bajnokságban

  • MTI

A korábbi hírekkel ellentétben mégsem indul az orosz nyílt profi jégkorongliga (KHL) mostani idényében a Lokomotiv Jaroszlavl, amelynek csapattagjai szerdán haltak meg légi szerencsétlenségben.

Mégsem indul a Lokomotiv a bajnokságban

A KHL és az orosz szövetség elöljárói a többi klub vezetőjének egyetértésében azt javasolták, hogy az ellenfelekből érkezőkkel töltsék fel a Lokomotiv keretét.
   
Jurij Jakusev, a Lokomotiv Jaroszlavl klubelnöke szombaton bejelentette: sokkal nagyobb a gyász érzése, mint az erő egy új csapat építésére, és ezért úgy döntöttek, hogy nem indulnak el a KHL 2011/12-es szezonjában. "Elsődlegesen az áldozatok hozzátartozóinak szeretnénk segíteni. Egy új csapat felépítése várhat" - emelte ki.
   
A Lokomotiv Jaroszlavl repülőgépe szerdán a csütörtöki minszki rajtra tartott, amikor a felszállás után lezuhant. A csapat teljes kerete, olimpiai és világbajnokok, Stanley Kupa-győztesek - egy játékos kivételével - odavesztek.
   
A bajnoki rajt hétfőn lesz, a Szalavat Julajev-Atlant meccs győztese immár nem a "Nyitány Kupát", hanem a "Lokomotiv Kupát" kapja majd - olvasható a KHL honlapján. Kedden már a többi együttes is pályára lép.