Női kosárlabda

Világbajnoki ezüstérmessel erősített a győri kosárcsapat

  • MTI/63
megosztom

A SEAT UNI SZE-Győr női kosárlabdacsapata hivatalos honlapján jelentette be, hogy egyéves szerződést kötött a világbajnoki ezüstérmes cseh Edita Sujanovával, aki az USK Praha együttesétől érkezett.

26 éves, négyes és ötös poszton bevethető játékos állandó cseh válogatott, tagja volt a 2010-ben világbajnoki ezüstérmet szerző csapatnak is.

"Edita Sujanová tökéletesen beleilleszkedik abba a koncepcióba, amely szerint idén építjük a csapatunkat – mondta az új igazolásról Tapodi Péter klubigazgató. - Tudásban, korban és emberileg is megfelel elvárásainknak. Az Euroliga-szereplés fokozott terhet ró csapatunkra, ezért erre a helyzetre reagálnunk kellett a játékospiacon is. A keretünket ennek megfelelően kell kialakítanunk, de természetesen vannak korlátaink, melyeket nem szeretnénk átlépni."
   
A győriek már korábban ismertették a 2011/12-es keretet, amelynek legnevesebb játékosa a 26 éves Renee Montgomery, aki tagja a 2012-es londoni olimpiára készülő amerikai válogatottnak. Ő jelenleg a Connecticut Sun csaptában játszik a tengerentúli profiligában (WNBA).
   
A tavalyi együttesből öten maradtak a klubnál - Quanitra Hollingsworth, Simon Zsófia, Semsei Barbara, Nagy Dóra és Őri Györgyi -, míg új jövevény a horvát Iva Ciglar, a magyar válogatott Nagy-Bujdosó Nóra és Rasheed Rita, továbbá Rubold Eszter, Fürtős Kata és Vincze Viktória.

megosztom