Sportfogadás

Focival, kosár- és vízilabdával nyernénk - hétvégi magyar tippek

A hétvége legnagyobb profittal kecsegtető magyar vonatkozású eseményeit keresed? Itt találod!

Szolnok-Eger
Tipp: Szolnok vagy döntetlen
Odds:
 1.28 @ Tippmixpro

Óriási izgalmak vannak kilátásban szombaton Szolnokon, amikor is a címvédő Tisza-parti gárda az Eger együttesét fogadja az OB I. elődöntőjének mindent eldöntő meccsén. Az egyik fél hetedik pontjáig tartó párharc állása ugyanis 6-6-ra áll.

Szerdán az Eger már eldönthette volna a csatát, azonban hazai medencében roppant simán, 12-6-ra kikapott a Szolnoktól. Ami annak tükrében volt meglepő, hogy a felek azt megelőző két csatáját a hevesiek nyerték meg.

A nagy különbségű vereség mellett amellett sem mehetünk el szó nélkül, hogy az egriek játékosa, Bedő Krisztián a hétközi találkozó végén brutalitás miatt a kiállítás sorsára jutott, s nem játszhat a hétvégi találkozón.

Lélektanilag tehát egyértelműen a Szolnok van előnyben a hétvégi találkozót megelőzően, a hazai pálya előnyéről nem is beszélve. Azonban mivel a párharc utolsó meccséről beszélünk, ami vélhetően egy igen brusztos, melós ütközet lesz, csak kétesélyben merünk a Tisza-parti gárdára fogadni.

Úgy véljük nem kap ki a Diósgyőr új stadionjának avatóján. - Fotó: dvtk.eu

Diósgyőr-Mezőkövesd
Tipp: Diósgyőr vagy döntetlen
Odds:
1.23 @ Tippmixpro

Kiesési rangadót rendeznek Borsodban, a Diósgyőr ugyanis a Mezőkövesd együttesét fogadja szombaton. A vendégek a legutóbbi öt bajnokijukon nem tudtak nyerni, három vereség, s két gól nélküli remi a csapat mérlege. Ez azonban még mindig jobb, mint a miskolciaké, akik zsinórban öt vereséget számlálnak - ezek közül egy a Puskás Akadémia elleni MK-zakó -, s ezen periódusban mindössze két gólt szereztek.

Úgy véljük azonban, hogy a diósgyőriek rossz szériája a hétvégén megszakad, s legalább egy pontot szereznek. Mindezt annak tulajdonítjuk, hogy 1,5 év után elkészült a DVTK stadionja, amit stílszerűen a megyei rivális ellen avat fel a gárda, s a telt ház borítékolható, a hírek szerint mind a 15 ezer (!) jegy gazdára talált a mérkőzést.

Már pedig ez óriási lökést adhat a játékosoknak, amit Fernando Fernandez, a hazaiak mestere is kiemelt a meccs előtti sajtójátékoztatón. Egyébként is a DVTK-nak minőségibb csapata van, s ilyen előjelek után illene legalább egy pontot szereznie a miskolci gárdának.

Sopron-MAFC
Tipp: Sopron
Odds:
1.35 @ Tippmixpro

A múlt heti eredményeknek köszönhetően eldőlt, hogy idén a férfi kosárlabda NB I play-outjában a Sopron és a MAFC küzd majd egymás ellen. Azonban a középszakasz utolsó fordulójának óriási tétje van, hiszen amely csapat megnyeri a hétvégi meccset, az élvezheti a pályaelőnyt a két nyert mérkőzésig tartó play-outban.

Takács Norbert, a soproniak játékosa, a bb1.hu portálnak úgy fogalmazott, hogy a MAFC elleni mérkőzések az év legfontosabb találkozói lesznek, főleg úgy, hogy a szezon elején abszolút nem ez volt a csapat célja, már pedig a következő három vagy négy ütközeten a bennmaradás a tét a jóval többre hivatott hazaiak számára.

A vendégeknél kalkuláltak ezzel, sőt, gyakorlatilag borítékolható volt, hogy idén is erre készülnek, hiszen tavaly például play-out-ot követően estek ki, azonban mivel a Vasas visszalépett a bajnokságtól, így maradtak az élvonalban.

Szeptemberben ugyan a MAFC nyerni tudott Sopronban, azóta viszont az SKC összeszokottabbá vált, amit jól példáz, hogy mindkét fővárosi meccsét megnyerte, legutóbbit például bő két hete. Mindezek tükrében úgy véljük, hogy a hazai pályán játszó, minőségibb játékoskerettel rendelkező Sopron megnyeri ezt a roppant fontos találkozót.

hatharom.com
Szolnok-Eger Szolnok vagy döntetlen
Diósgyőr-Mezőkövesd Diósgyőr vagy döntetlen
Sopron-MAFC Sopron
@2.13
Fogadási határidő: 16:00