Sportfogadás

Kosár- és vízilabda meccsekkel nyernénk - hétvégi magyar tippek

A hétvége legnagyobb profittal kecsegtető magyar vonatkozású eseményeit keresed? Itt találod!

A Szombathely zsinórban negyedjére győzheti le hazai pályán a Kaposvárt. - Fotó: Vágvölgyi Bálint - bb1.hu

Szombathely-Kaposvár
Tipp: Szombathely
Odds:
 1.22 @ Tippmixpro

A kaposvári csapat eddig valamennyi bajnoki meccsét megnyerte, vagyis parádésan teljesít az idei szezonban. Azonban nem árt tudni, hogy a vendégeknél gyakorlatilag öt játékos játssza végig a meccseket, s eddig erőn felül teljesítettek. Mondanunk sem kell, ha valaki csődöt mond, ne adj' Isten lesérül, akkor a somogyi csapat esélyei drasztikusan csökkennek.

Noha a szombathelyi együttes eddig 2-2-vel áll, abszolút nem szabad leírni a csapatot, sőt, hazai pályán egyértelműen a mérkőzés esélyese a sárga-fekete együttes. A Falco ugyanis parádés otthoni mérleggel rendelkezik, a tavalyi szezonban mindössze egy meccset veszített a Savaria Arénában, a nagydöntőben az Alba Fehér tudott diadalmaskodni Szombathelyen.

Szrecsko Szekulovics együttese egyébként roppant mód összeszokott, hétközben például magabiztosan győzte le hazai pályán a Szolnokot a FIBA Europe Cup sorozatban. Vagyis minden esélye megvan a Falconak, hogy legyőzze és elvegye a Kaposvár veretlenségét szombaton.

Atomerőmű-Kecskemét
Tipp: Atomerőmű
Odds:
1.35 @ Tippmixpro

Felemás képet mutat eddig a Paks az idei kiírásban, azonban Teo Cizmic együttese hazai pályán stabilan teljesít. Az Atomerőmű ugyanis a Szombathely csapatát 16, míg a Pécset 14 ponttal győzte le Pakson. A hazaiknál egyébként visszatért Barnies, illetve Eilingsfeld és Ruják beépülésével is egyre acélosabb a társaság.

Ezzel szemben a Kecskemét egy magabiztos zalaegerszegi sikert követően két meccset is elbukott otthon. Sőt majdnem a harmadikat is, hiszen 15 pontos előnyt herdált el a Szeged ellen, ám végül az idegek csatáját jobban bírták a lila-fehérek s végül nyerni tudtak négy egységgel.

A formák, és a játékoskeretek ereje alapján a Paks felé billen a mérleg nyelve, s ha mindehhez hozzáadjuk a hazai pálya előnyét, akkor bizony kijelenthető, hogy az Atomerőmű a mérkőzés esélyese. Szerintünk pedig nem is hibáznak a tolnaiak vasárnap.

Miskolc-OSC
Tipp: OSC
Odds:
1.30 @ Tippmixpro

Noha a Miskolc az idei szezonra megerősödött, és egyre nagyobb tekintélyt parancsol magának a magyar vízilabdában, azért az olyan kaliberű együttesek ellen még nincs reális esélye, mint a Bajnokok Ligájában vitézkedő OSC ellen.

A borsodiak egyébként is roppant fáradtak, hiszen bő egy hónap alatt 15 (!) tétmérkőzést kellett játszaniuk, mivel az Eurokupában is vitézkednek. Mindez meg is látszódott a múlt hét végén, amikor óriási meglepetésre 6-3-ra kikaptak Tatabányán. A találkozót egyébként megóvta a Miskolc, de amíg nem születik hivatalos döntés, addig a kiállított Alex Bowen nem játszhat a következő két bajnokiján, vagyis az OSC ellen sem. Bowen hiánya pedig komoly érvágás a hazaiaknak, hiszen a miskolciak bajnokságban lőtt 35 találata közül 11 az amerikai nevéhez fűződik.

A vendégek egy meglepő vereséget "bezsebeltek" már az idei szezonban, egy újabb pontvesztés nem fér bele, ha komolyan gondolják, hogy az Egert megelőzve meg akarják nyerni a B-csoport alapszakaszát. A csapat formája viszont bizakodásra ad okot, hiszen zsinórban három bajnokit nyert meg a csapat, s a Partizan Belgrád ellen is magabiztos győzelmet aratott a BL-ben.

Az összképet, illetve a tavalyi meccseket - oda-vissza simán nyert a fővárosi alakulat - tekintve egyértelmű, hogy a minőségibb garnitúrával rendelkező OSC a mérkőzés esélyese, s szerintünk nem is hibáznak Petik Attila fiai a hétvégén.

hatharom.com
Szombathely-Kaposvár Szombathely
Atomerőmű-Kecskemét Atomerőmű
Miskolc-OSC OSC
@2.14
Fogadási határidő: 18:00