Felkészülés

A franciák ellen sem bízunk az Eb-házigazdában

Lyonban feszül majd egymásnak a két európai óriás, mi pedig inkább a pályaválasztó felé húzunk.

Az évek óta konzisztens teljesítményre képtelen német válogatott szombaton Lyonban lép majd pályára, három nappal később pedig Frankfurtban fogadja a hollandokat az Európa-bajnokság főpróbájaként. Érdekes lesz látni, hogy Julian Nagelsmann mit talál ki a kontinensviadalig, nem kizárt, hogy a Stuttgartban nagyot futó játékosok lesznek majd az edző és a csapat megmentői, de ne szaladjunk ennyire előre.

A szombat esti csörtén a Les Bleus az enyhe favorit, de vélhetően ismét kiegyenlített 90 perc vár ránk, a felek utóbbi öt összecsapásából egyszer sem volt egygólosnál nagyobb különbség a végeredményben.


>>>Tippmixpro regisztráció biztonságos linken keresztül <<<


 

A Parc Olympique Lyonnais közönsége okkal reménykedhet, hogy kedvenceik folytatják négy meccses veretlenségi sorozatukat. Ebből a legutóbbi a görögök elleni 2-2 volt, amely ugyan némileg belerondított a selejtezősorozatba, de a mérleg így is mesés lett. A 7-1-0 mellé ugyanis 29-3-as gólarány párosult, nem véletlen, hogy a közelgő torna egyik favoritjáról beszélünk. A németek elleni legutóbbi találkozón mondjuk megégett a Deschamps-legénység, de a Dortmundban lejátszott barátságos meccs aligha nyom sokat a latba. 

A Nationalelf utóbbi egy évben jegyzett eredményei láttán joggal dörzsölheti az ember a szemeit, hiszen a Löw, majd Flick alatt látott lejtmenet Nagelsmann irányításával sem állt meg. Nem biztos, hogy jót tesz a csapatnak, hogy rendezőként nem kellett selejteznie, így tétmeccset legutóbb a 2022-es katari vb-n játszott.

Azóta mindössze 11/3 győzelem jött össze, novemberben pedig szégyenszemre a törökök, majd az osztrákok is legyűrték a fonalat évek óta kereső gárdát.

Újult erőt adhat a garnitúrának a Stuttgart brillírozó négyesének behívása, Chris Führich, Deniz Undav, Maximilian Mittelstädt és Waldemar Anton bevetésre készen várja a szombat estét, bár vélhetően egyiküknek sem jut hely a kezdőben. A hiányzók között a Bécsben balhézó, így eltiltott Sané mellett Neuer, Klostermann és Pavlovic található. A vendégeknél Coman, Nkunku és Griezmann nem léphet pályára, utóbbinak ezzel megszakad a világrekordot jelentő, 84 találkozó óta tartó sorozata.

[4378520] 2024-03-23 21:00:00 Franciaország - Németországx

Mire érdemes fogadni?

A két együttes rivalizálása egészen 1931-ig nyúlik vissza, azóta 33-szor néztek farkasszemet, a mérleg pedig a franciák felé billen, akik 15-ször nyertek, szombati ellenfelük pedig 11 sikernek örülhetett. A formák alapján most is egyértelműen a Les Bleus lehet a befutó, amely az utóbbi 10/8 meccsét megnyerte, hatszor pedig még gólt sem kapott.

Ősszel ugyan a németek nyerték a párharcukat, de a franciák zsinórban hármat húztak be otthon a Nationalelf ellen. Mindent összevetve meglepő lenne, ha a Nagelsmann-brigád pont az egyik Eb-aranyvárományos ellen táltosodna meg, noha egy válaszcsapásra azért jó lehet a vendégsereg, tippünket pedig bebiztosítva küldjük játékba.

{"headTitle":"Franciaország-Németország","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2024-03-22 21:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"1X + mindkét csapat szerez gólt","odds":"2.05","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"}]}
[4378520] 2024-03-23 21:00:00 Franciaország - Németországx;