EURO 2020

Nehezen, de verheti az albánokat a világbajnok

A H-csoportban már csak egy kérdés maradt - vajon Franciaország vagy Törökország lesz a csoportelső.

Viszonylag könnyen leigázták a csoportjuk a franciák. fotó: Equipe de France Twitter

A 'H' jelű négyesben is az utolsó csoportmeccsre készülnek az együttesek. A legutóbbi Eb-n ezüstérmet elnyerő franciák a tiranai Arena Kombetare-ben lépnek pályára, mégpedig abban a tudatban, hogy már biztosan részt vehetnek a 2020-as kontinensviadalon. Esélyük a győzelemre és ezáltal a garantált csoportelsőségre elég jó, hiszen az újabb három pontjuk csupán 1.33-at fizet.

{"headTitle":"Albánia-Franciaország","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-11-17 20:45","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Albánia","odds":"11.00","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"5.60","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"},{"eventTitle":"Franciaország","odds":"1.33","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"}]}

Ez elnézve az erőviszonyokat, első blikkre elég tisztességes pénznek tűnik. A bökkenő csak az, hogy láthattuk, hogy csütörtökön a még Albániánál is lényegesen gyengébb Moldova ellen is megszenvedtek. Ezt nyugodtan írhatjuk annak a számlájára, hogy a kezdőrúgásra már biztossá vált, hogy kijutottak az Eb-re, hiszen a csoportrangadó török-izlandi meccs 0-0-val zárult, így az északiak utolsó reménye is odaveszett.

Az alsóházi selejtezőn az általunk is jól ismert andorrai nemzeti gárda megszorongatta Albánia legjobbjait, akik hiába vezettek kétszer is, végül 2-2-vel zártak a felek. Persze nehéz úgy feltüzelni egy együttest, amikor tulajdonképpen már csak a tisztes helytállás maradt motivációnak.

A vasárnapi találkozó odavágóját simán, 4-1-re nyerték Griezmannék, bár ezúttal szerintünk nem a gólokról fog szólni a mérkőzés. Mindenesetre a páros első találkozója leginkább arról maradt emlékezetes, hogy az albán helyett az andorrai himnuszt játszották be véletlenül(?). Kíváncsian várjuk, hogy bosszút állnak-e a szervezők a malőr miatt.

A Les Bleus-t 2012 óta dirigáló Didier Deschamps számára amúgy továbbra sem áll rendelkezésre a teljes garnitúra. A nagy nevek közül a sérültek között van Hugo Lloris (kar), Blaise Matuidi (borda), Aymeric Laporte (térd), Paul Pogba (boka) és Lucas Hernandez (térd) is. A keret persze ettől függetlenül is bombaerős, a csatársor várhatóan így fest majd - Lemar-Griezmann-Mbappé.

Nem véletlen, hogy a csoportban messze a franciák jegyzik a legtöbb lőtt gólt (23), mondjuk az albánok is szépen belehúztak, hiszen az utóbbi három meccsükön hetet vágtak, de azt se felejtsük, hogy otthon megverték Izlandot 4-2-re. Összesítve 16 találatot jegyeznek, ugyanannyit, mint a törökök.

Mindent összevetve a Griezmannékra kiszabott szorzó az előzmények tudatában nem biztos, hogy value-nak tekinthető. A biztos továbbjutás ténye lehet, hogy nem tesz jót az esélyeiknek, ami ellenben jónak tűnik, az az over 2, amire egy fokkal jobban fizetnek, mint a V-re.

{"headTitle":"Albánia-Franciaország","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-11-17 20:45","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Over 2.0 (ÁH)","odds":"1.42","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"}]}
[2942088] 2019-11-17 20:45:00 Albánia - Franciaországx;