Bundesliga

Sallaiék is sokkolják a Bayernt?

A válogatott játékosunkat foglalkoztató, pocsék formájú Freiburg ugyan underdog, de akár meg is lepheti a Münchent.

Viszonylag ritkán fordul elő, hogy a Bayern München játssza a Bundesliga aktuális fordulójának nyitómeccsét, március első napján, pénteken viszont így hozta a sors. A német szövetség figyelmes volt, hiszen a Tuchel-csapat kedden már a Lazio elleni BL-nyolcaddöntő visszavágóján lesz érdekelt, így viszont egy nappal többet pihenhet. A 24. fordulót a Freiburg otthonában kezdi a címvédő, amely ha ideiglenesen is, de öt pontra jöhet fel a Leverkusen mögött, amennyiben elhozza mind a három pontot az Europa-Park Stadionból.

 

Csapathírek

Erre vélhetően minden esélye meglesz, még akkor is, ha a helyzet aligha rózsás 2024-ben. A negatív eredmények miatt, mint emlékezetes, a Bayern kirúgta Tuchelt, de a tréner a szezon végéig marad a kispadon. Ilyen "emelkedett" hangulatban várták a Leipzig elleni rangadót, amelyen újabb pontvesztés volt karnyújtásnyira, de aztán Harry Kane 91. percben megszerezte a győztes gólt. Rendkívül fontos siker volt ez lélektanilag, de az idegenbeli képlet még nem változott, ott zsinórban három tétmeccset veszítettek Müllerék, ezen kéne most változtatni.

A Freiburg ellen jellemzően jól megy a Bayernnek és akkor még enyhén fogalmaztunk. 

A Streich-csapat ellen legutóbb 2015-ben kapott ki bajnokin a München, ez 15 Bundesliga-találkozón átívelő veretlenségi széria, amelyből 12-szer győztesen hagyta el a pályát. 

Kissé árnyalja a képet, hogy tavaly a Német Kupa-negyeddöntőjében Sallaiék örülhettek, de összességében nagyon egyoldalú az összkép. A Freiburg ráadásul gyatra formában érkezik a fordulónyitóra, ugyanis az utóbbi 15 megszerezhető pontból mindössze egyet hozott el és egyre távolabb sodródik a nemzetközi kupa-helyektől is.

[4222121] 2024-03-01 20:30:00 Freiburg - Bayern Münchenx;10

Az utóbbi hetekben mindkét együttest sérüléshullám sújtotta, ám immár javulni látszik a helyzet. A hazai oldalon visszatérhet a rutinróka Ginter, a kihagyók között Schmidt és Lienhardt mellett az ACL-sérülésből lábadozó Kyereht találjuk.

A vendég oldalon is javult a szituáció, így szinte a legerősebb kezdővel mehet neki a meccsnek a Bayern. A védelemből ezúttal az ötödik sárgát begyűjtő De Ligt marad ki, Upamecano pedig visszatérhet, bár ennek nem biztos, hogy mindenki örül. A francia ugyanis nagyon hektikus szezont fut, 2024-ben pedig már kétszer jutott a kiállítás sorsára, lapoztatása itt sem ördögtől való ötlet. További jó hír, hogy Gnabry és Davies is nagyon közel állnak a visszatéréshez, de pénteken vélhetően még nem jutnak majd szóhoz.

[4222121] 2024-03-01 20:30:00 Freiburg - Bayern Münchenx
Tudtad? Sallai Roland remek szezont fut a Freiburgban, 26 tétmeccsen már 8 gólnál és 2 gólpassznál jár!

 

Mire érdemes fogadni?

Egyrészt nem mehetünk el szó nélkül egy újabb Sallai-gól mellett, hiszen a magyar válogatott támadó remek formában van. Találatára ráadásul most megnövelt oddson fogadhatunk, márpedig teli lehet önbizalommal a Lens-nek szerzett dupláját követően, főleg, hogy az EL-ben neki köszönhetően (is) jutott tovább csapata.

Mindent összevetve viszont inkább a vendégek felé húzunk. Ugyan a gödörből még közel sincsenek kint Kane-ék, de a Freiburg védelme kész átjáróház (az utóbbi hat meccsen 16 gólt nyelt be), így régi kedvenc Bayern-tippünket vesszük elő. A müncheniek utóbbi 27/24 bajnokija overes eredménnyel zárult, mi pedig 2.80-as odds reményében úgy nyertjük őket, hogy a Freiburg - remélhetően Sallainak köszönhetően - nem marad válaszcsapás nélkül.


✅ Tipp #1: Bayern nyer + Mindkét csapat szerez gólt @2.80   

Tipp #2: Oddsrakéta - Sallai szerez gólt (régi odds: 4.40) @6.00

MEGJÁTSZOM A TIPPET

Fogadási határidő: március 1. 20:30

[4222121] 2024-03-01 20:30:00 Freiburg - Bayern Münchenx;