Európa Liga

Sallaiék az első helyért utaznak Londonba

Fogadáskészítős tippel szállunk csatába a West Ham-Freiburg csoportdöntőn.

Csütörtökön zárul az Európa Liga csoportköre, a tengernyi találkozóból pedig jelen cikkünkben a West Ham-Freiburg csörtét vesézzük ki. A meccsnek a tétje, hogy ki szerzi meg az A jelű négyes első helyét, avagy ki jut automatikusan a nyolcaddöntőbe, s kinek kell már egy kanyarral korábban pályára lépnie tavasszal, méghozzá egy, a Bajnokok Ligájából áteső együttes ellen.

Az oddsmesterek mindezek tükrében az angolok felé billentik a mérlegnyelvét, a Kalapácsosok sikerét ugyanis átlagosan bő 1.80-szoros oddson mérik.

Csapathírek

Az angolok egészen jó formában voltak a hétvégéig, ugyanis hatmeccses veretlenségi sorozatot tudtak felmutatni addig, sőt egy iksz mellett ötször is nyerni tudtak. Többek közt a Tottenham együttesét verték idegenben 2-1-re, míg az EL-ben az Olimpiakosz (1-0) és a Topolya (1-0) ellen is győzni tudtak, így továbbjutottak, s vezetik a csoportot, de az első helyet még nem szerezték meg.

Vasárnap viszont alaposan belenéztek a pofonba, ugyanis a Fulham elleni londoni rangadón házon kívül 5-0-ra (!) kaptak ki. A kiadós zakó ellenére ugyanakkor megtartották kilencedik helyüket a Premier League-ben, azonban a Fulham három egységre zárkózott fel.

David Moyes annak viszont örülhet, hogy biztosan csak Michail Antonióra nem számíthat sérülés miatt hét közben, míg Areola szereplése bizonytalan, de egyébként is minden bizonnyal Fabianski véd és nem a francia világbajnok.

Ami a vendégeket illeti, a Freiburg remek formában utazhat Londonba, hiszen a kéthetes pauza után ugyan 1-1-gyel indított a Darmstadt ellen, ám azt követően zsinórban háromszor nyert, s ezen találkozókon még csak gólt sem kapott.

Az EL-ben az Olimpiakoszt ütötte ki hazai pályán (5-0), amivel továbbjutott és még az első helyre is van esélye, a Bundesligában pedig előbb a Mainz, majd a Wolfsburg otthonában győzött 1-0-ra, így a bajnokságban a nyolcadik helyre lépett fel.

Ugyanakkor Christian Streich lehet, hogy hét játékosára sem számíthat csütörtökön, ugyanis sérülés miatt Kübler, Günter, Keitel, Kyereh, Philipp és Uphoff biztosan kimarad, míg Schmidt játéka kérdéses. Jó hír viszont, hogy a korábban többet kihagyó Sallai Roland az elmúlt három meccsen már kapott játéklehetőséget, a hétvégén például már 33 percet töltött a pályán Wolfsburgban.

Mire érdemes fogadni?

Az A-csoportot jelenleg a West Ham vezeti, mivel az odavágón 2-1-re nyert a Freiburg otthonában. Ugyanakkor a németeknek is 12 pontjuk van, vagyis, ha nyerni tudnak, akkor ők jutnak tovább az első helyen, angol-siker vagy döntetlen esetén viszont a Kalapácsosok ünnepelhetnek.

Szoros meccset vizionálunk, köszönhetően többek közt a WHU hétvégi botlásának, valamint az SCF jó formájának. Úgy véljük, hogy Sallaiéknak most reális esélyük van egy jó eredményre Londonban, mindemellett pedig az előjelek alapján azért nagy gólparádé nem várható. Így ezen két ötletünket egy fogadáskészítős tippé gyúrtuk össze, amely úgy néz ki, hogy a Freiburgot nyeretjük +1,5-ös hendikeppel, valamint 3,5-nél kevesebb találatra fogadunk bő 1.80-szoros pénzért. A tippünk pedig akkor is nyerő lenne, ha például ugyanúgy a WHU nyerne 2-1-re csütörtökön, mint tette azt az odavágón...


✅ Tipp #1: Freiburg +1,5 + Kevesebb, mint 3,5 gól @ 1.83

Fogadási határidő: december 14. 21:00