Bundesliga

Sallaiék a Dortmundot fogadják, mégpedig nem esélytelenül

  • gb1

Ugyan a háromesélyes szorzókban a BVB a favorit, de a Freiburgot sem írják le a bukmékerek.

Pazar kis meccsel indul a Bundesliga 2022/23-as szezonjának 2. fordulója, amelyen a bajnokságnak komoly tervekkel nekivágó Freiburg a Bayernt a trónról letaszítani kívánó Dortmundot fogadja. Ugyan a csapatok neveit látva rögtön arra gondolhatnánk, hogy biztosan vendég siker születik, igen ám, de a Darazsak a legutóbbi két túrájukon megégtek Sallaiék otthonában.

903555

Csapathírek

 

Mondjuk a legutóbbi, januári meccsükön revansot is vettek ezért Reusék, hiszen akkor 5-1-re zúzták le a Streich-legénységet. A Freiburg aztán sokáig versenyben volt a BL-helyekért, de végül "csak" a 6. lett, amely a keretet elnézve azért szép teljesítmény és azt se felejtsük, hogy döntőzött a Német Kupában. Idén is a nemzetközi kupaindulást érő helyeket veheti célba a csapat, amely ellentmondást nem tűrő 4-0-s sikert aratott a nyitófordulóban az Augsburg vendégeként.

Tudtad? A Freiburg utóbbi 8 Bundesliga-meccsén több, mint 2.5 gól esett, az utóbbi 5/4 alkalommal pedig jött a BTS is!

A nyári erősítés is jól sikerült, csatlakozott a 28 éves osztrák csatár, Michael Gregoritsch és a japán válogatott, Ritsu Doan, a bajnoki debütálásukon ráadásul mindketten betaláltak. Visszatért továbbá a védelem alappillére, Matthias Ginter, aki Dortmundban is lehúzott három évet. A sérültek listáján pénteken a lábközépcsont törést szenvedő Hölert, Ezekwemet és Küblert találjuk. A vendégeknél nem bevethető a súlyos betegséggel diagnosztizált Haller, de a Bayerntől elhappolt bekk, Süle is 2-3 hetes kihagyásra kényszerül.

A Dortmundnál a legfontosabb változás, hogy Marco Rose helyére újfent a csapattal anno beugróként Német Kupát nyerő Edin Terzic ült le. A fiatal trénerrel jól indult az idény, hiszen a kupában sima 3-0-lal intézték el a szebb napokat is látott 1860 Münchent, majd a bajnoki nyitányon 1-0-ra verték a Leverkusent. A legnagyobb probléma tavaly a védelemben volt, ezen pedig próbált is változtatni a vezetőség Schlotterbeck és Süle megszerzésével. Az eddig látottak adnak némi bizakodásra okot, arról nem is beszélve, hogy a Salzburgtól megszerzett sztárpalánta, Adeyemi mellé egy rutinróka támadót is sikerült szerezni Modeste személyében. A keret tehát jelentős változáson esett át és hiába Haaland elvesztése, úgy véljük, akár erősebbek is lehetnek, mint tavaly.

[3903555] 2022-08-12 20:30:00 Freiburg - Borussia Dortmundx

>100%-os befizetési bónusz + 10. 000 HUF értékű ingyenes fogadás<


 

Mire érdemes fogadni?
 

Ugyan a Freiburg 3 meccse veretlen otthon a BVB-vel szemben, de Streich mester egy csapat ellen sem veszített annyiszor, mint a fekete-sárgák ellen, történetesen 19/14-szer. Azt ennek ellenére semmiképp nem gondolnánk, hogy sima "V" születne a fordulónyitón, de 1 pontra szerintünk legalább jó lesz a megújult Terzic-legénység, az X2 mellé pedig egy alacsony overt tettünk, aminek szintén nem kéne gondot okoznia, hiszen tavaly a BVB bajnoki meccsein átlagban 4 gól esett.

{"headTitle":"Freiburg-Borussia Dortmund","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2022-08-12 20:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"X2 + 1.5 gól felett","odds":"1.64","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"}]}
[3903555] 2022-08-12 20:30:00 Freiburg - Borussia Dortmundx;

 

Michael Gregoritsch