Bundesliga

Mire mennek Sallaiék a dortmundi pokolban?

Pokoli hangulat vár válogatott légiósainkra péntek este, a BVB elleni fordulónyitón pedig papíron egyértelmű a képlet.

A Bundesliga 21. körét a Borussia Dortmund-Freiburg összecsapás nyitja, amelyen két BL-helyekre pályázó együttes csap össze. A fekete-sárgák a szezon előtt mondjuk a hőn áhított aranyról álmodhattak, ám ezek az álmok már a szezon első felében szertefoszlottak. A Darazsak lemaradása 15 pont az éllovas Leverkusen mögött, ezt pedig szinte lehetetlen lesz behozni, a top 4 viszont meglehet. Ehhez újabb nagy lépés lenne Sallaiék legyűrése, az oddsok alapján pedig folytathatja a jó szériát a Terzic-legénység.

 

Csapathírek

A Dortmund 2024-et három bajnoki győzelemmel indította, egyes portálok pedig már annak az esélylatolgatásával foglalkoztak, hogy a nagy lemaradást ledolgozhatja-e a csapat az idény végére. A nagy lendületet aztán az idén feljutott Heidenheim elleni 0-0 törte meg, a kis csapat ráadásul olyan remek taktikát dolgozott ki, hogy a BVB 1.10-0.91-re alulmaradt a várható gólok (xG) tekintetében. Sallaiék ellen jobban kijött a lépés szeptemberben, akkor parádés meccset játszottak, amelyet 4-2-es sikerrel zártak idegenben, az volt zsinórban a negyedik H2H-siker.

A várható kezdők tekintetében az egyik legfontosabb hír, hogy a Heidenheim elleni blamát kiülő Sancho újra bevethető, bár lehet, hogy csak csereként jut majd szóhoz. Sébastien Haller viszont továbbra is maródi, hiszen Elefántcsontparttal nagyot menetel az Afrika Kupában, ahol pont az ő góljával harcolták ki a döntőt, amelyet Nigéria ellen vívnak majd. További hír, hogy Thomas Meuniert nagy nehezen sikerült elpasszolni a Trabzonsporhoz, Adeyemi pedig egyre közelebb a visszatéréshez. Az utóbbi időben betegségekkel küszködő Kobel, Brandt, Reus trió elvileg már mind játékra jelentkezik. 

A Freiburg nehéz heteket él meg és 2024-et pont ellentétes irányba kezdte. Az utóbbi öt meccséből csak egyet megnyerő, zsinórban két vereségről érkező Streich-csapat már kicsúszott a top 6-ból is.

Legutóbb a Stuttgart ellen szaladtak egy 3-1-es pofonba, de az igazsághoz tartozik, hogy akkor sorsukat már egy korai piros lap megpecsételte. Merlin Röhl amiatt két meccses eltiltását tölti, de a BVB-t is megjárt Ginter sem bevethető, a kéztörés után visszatérő csapatkapitány, Christian Günter viszont felépült, habár a védelemben így is akad gondja bőven a rutinos trénernek. Lehet, hogy eljött végre Szalai Attila ideje, aki télen a Hoffenheimből érkezett, ahol (szintén) nem kapott elég lehetőséget.

 

Mire érdemes fogadni?

A Signal Iduna Parkban vendégként pályára lépni kegyetlenül nehéz feladat, a fanatikus szurkolók biztatása és a BVB otthoni ereje pedig az eredményeken is tisztán látszik. A fekete-sárgák az utóbbi 35 pénteki hazai bajnoki egyikét sem bukták el (26 győzelem, 9 döntetlen), de a Freiburg ellen is meggyőző a mutató, amely ellen az utóbbi 15/14 meccset megnyerték saját pályájukon.

Sallaiék ugyan kissé szenvednek mostanában, de az utóbbi 13/12 Bundesliga-találkozón azért feliratkoztak a lőlapra, míg a Darazsak elleni utóbbi 6/6 meccsükön jött a BTS és az over is. Mindent összevetve tehát adja magát az alábbi tipp, a Dortmund formája, hazai ereje, eredményei azt mondatják velünk, hogy érdemes lehet rápróbálni a "H"-ra, viszont ezt szépen megboostoljuk a mindkét csapat szerez gólt opcióval, egy egész pofás szorzóért cserébe.


✅ Tipp #1: Dortmund nyer + mindkét csapat lő gólt - igen @2.60

[4222002] 2024-02-09 20:30:00 Borussia Dortmund - Freiburgx;