Európa Liga

A bukik nem bíznak Sallaiékban, használjuk ki

A Freiburg kedvező helyzetből várja a Lens elleni visszavágót, de az oddsok alapján megszenvedhet a továbbjutásért.

Csütörtökön az Európa Ligában is összeáll a legjobb 16 mezőnye és ugyan igazán bombapárosítások nincsenek, izgalom azért lehet így is bőven. Magyar érdekeltség is lesz, a Freiburg-Lens összecsapáson Sallai Roland és társai 0-0-ról folyatják, de a hazai pálya előnye itt már nem sokat számít. Ez a bukik számaiból is tükröződik, ugyanis a továbbjutásra hasonló oddsot kaptak a felek, mi viszont inkább a németek felé húzunk.
 

Csapathírek
 

Pedig a Freiburg szezonja közel sem zökkenőmentes, de talán kezd kilábalni a gödörből Christian Streich csapata. Zsinórban három Bundesliga-vereséget követte a Lens elleni odavágó, amelyen több veszélyes helyzetet is kialakított a csapat - Sallai kapufát is lőtt -, de a gól nélküli döntetlen így sem tekinthető rossz eredménynek. Főleg, hogy a védelemben akadtak bőven problémák az utóbbi időben, ez a hétvégi bajnokin is látszott, amin lüktető 3-3-at játszottak a Frankfurt ellen.

Jók voltunk nagyon az odavágón, mégpedig azért, mert remekeltünk, amikor nem volt nálunk a labda. Meg kellett volna nyernünk a meccset, hiszen nagyobb helyzeteink voltak. Ugyanezt próbáljuk majd megismételni és kevés helyzetet akarunk hagyni a Lensnek. - mondta Freiburg rutinos trénere.

A vendégek szezonjában több hasonlóság is megfigyelhető, a csapat jelenleg a hatodik helyet birtokolja a Ligue 1-tabellán és szintén egy döntetlenről érkezik. A Reims elleni 1-1 azt jelenti, hogy az idén BL-t is megjárt franciák már öt meccse veretlenek, viszont idegenben azért többször szenvedtek a szezonban.

[4384256] 2024-02-22 18:45:00 Freiburg - Lensx

A kihagyókat tekintve mindkét oldalon vannak fontos elemek, a hazaiaknál Ginter, Lienhart és Smidt nem bevethető, Sallai viszont a várakozások alapján a kezdőrúgástól ott lehet e gyepen. A franciáknál Cabot és Machado küszködnek sérüléssel, Kevin Danso pedig eltiltását tölti.
 

Mire érdemes fogadni?
 

A Freiburg tapasztaltabb a nemzetközi kupákban és ugyan kissé hektikusan teljesít, mi bizalmat szavazunk neki. A csoportkörben 17 gólt vágtak Sallaiék - ez az egész kiírásban a második legtöbb volt - , ebből 10-et az Europa-Park stadion közönségének szeme láttára. A Lens a sötét ló szerepét tölti be, de árnyalja a képet, hogy az utóbbi 10/3 idegenbeli meccsét nyerte csak meg. Az első meccshez hasonlóan szoros 90 percet várunk, azt viszont nem gondoljuk, hogy rendes játékidőben kikapna a Streich-csapat. Kecsegtető lehet behúzni a Freiburg továbbjutást, de mi hasonló szorzón az alábbi tippet vesszük ki inkább, amibe még pár németek szempontjából balszerencsés forgatókönyv is beleférhet.


✅ Tipp #1: 1X + 3.5 gól alatt @1.84

Fogadási határidő: február 22. 18:45

[4384256] 2024-02-22 18:45:00 Freiburg - Lensx;